29 Αυγούστου 2023

Testing Adidas Adizero Select

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως υποτιμημένα μπασκετικά της φετινής σεζόν είναι όχι κάποιο από τα προβεβλημένα signatures αλλά το Adidas Adizero Select. Ένα μπασκετικό που έγινε γνωστό χάρη στον Evan Mombey των Cleveland Cavaliers αφού είναι απ' τους λιγοστούς συμβασιούχος της Three Stripes που έχει επιλέξει το Select ως βασική επιλογή για τα ποδαράκια του. Όποιος ψαχτεί άνετα μπορεί σήμερα να το βρει σε τιμούλα προσιτότατη!
Το Adidas Adizero Select είναι μια πανάλαφρη - εξού και το Adizero - κατασκευή με λιγοστά συστατικά κατασκευής αλλά συνδυασμένα αρμονικότατα και με την κατάλληλη δοσολογία. Για το πλαίσιο έχουμε ένα screen mesh υλικό που εξωτερικά ενισχύεται με fuse ταινία ενώ για το πίσω μέρος η ενίσχυση είναι υπόγεια ένεκα του foam που περιβάλει κυρίως τους αστραγάλους του. Στους πρόποδες της γλώσσας έχει εγκατασταθεί κι ένα εγκάρσιο ελαστικό ζωνάρι (σαν του Harden Vol. 4) που προσωπικά μου θυμίζει τις βέλκρο δέστρες από τις κλασικές επιστραγαλίδες. Σ' ότι έχει να κάνει με την απορρόφηση κραδασμών επιλέχθηκε ένα μόνο foam, το LightStrike έχοντας μάλιστα αρκετά mm πάχους σε ομοιογενή μορφή καθ' όλο το μήκος της. Ένα ημιτελές "8άρι" (κλεμμένο από Crazy Exposive) έχει τοποθετηθεί μεταξύ midsole κι outsole με την τελευταία να ναι επίπεδη και χαραγμένη μόνο με herringbone έχοντα κι οβάλ κοιλότητες ώστε να εκτονώνεται το foam στη περιοχή της φτέρνας. Το σχέδιο είναι πολύ καθαρό και αεροδυναμικό γεγονός σπάνιο για σημερινό μπασκετικό με τα Three Stripes στην εξωτερική μεριά να είναι θυμίζουν πως πρόκειται για performing της Adidas.
Όπως τόνισα και στο πρόλογο μου, το Adidas Adizeo Select μπορείτε να το βρείτε πανεύκολα αφού ο κόσμος δε δείχνει να το διαλέγει ακόμα κι όταν η τιμή του είναι λίγο παρακάτω από τα 80 ευρώ. Αν δε με πιστεύετε ότι αξίζει να το έχετε στα υπόψη ρίξτε μια πολύ προσεκτική ματιά στα βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει για να πάρετε μια ιδέα.