28 Οκτωβρίου 2017

Το πολυαναμενόμενο Adidas Harden Vol. 2

Έχοντας ήδη διανύσει μια εβδομάδα και κάτι από την έναρξη μιας ακόμη ενδιαφέρουσας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στο μαγικό κόσμο του NBA και οι αθλητικές εταιρείες ολοκληρώνουν σιγά-σιγά τα ρόστερ τους με τα ολοκαίνουργια μεταγραφικά του αποκτήματα. Η μία μετά την άλλη φρόντισαν απ' το ξεκίνημα κιόλας του καλοκαιριού να "διαρρέουν" εντέχνως στο διαδίκτυο ανεπίσημες και ενίοτε θολές φωτογραφίες των επερχόμενων μοντέλων τους και πριν κανά μήνα σειρά έχει το δεύτερο signature παπούτσι του παρολίγον περσινού MVP, του γενειοφόρου James Harden.
Το κατά πως φαίνεται νέο πατούμενο του Harden θα ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προκατόχου του. Οπότε και το Harden Vol 2 θα "χωρίζεται" σε δύο μέρη και θα χει το "παντοφλέ" στυλ του πρώτου εγχειρήματος της σειράς αλλά ελαφρώς τροποποιημένα. Κρίνοντας από τις όχι και τόσο ευκρινείς φωτογραφίες διαπιστώνω την ύπαρξη ενός ελαστικού bootie κελύφους που καλύπτεται από δύο διαφορετικά υλικά. Σχεδόν το μισό έμπροσθεν μέρος του δείχνει να αξιοποιεί Primeknit υλικό ή κάποιο είδος jacquard ή συνδυασμός και των δύο με το εναπομείναν μέρος να χρησιμοποιεί μάλλον το συνθετικό υλικό που "ξεπηδούσε" από τα πλευρά του D Lillard 3. Σ' αυτό έχουν χαραχτεί και πάλι οπές που λειτουργούν ως θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών προσφέροντας έτσι εξατομικευμένο lockdown. Από και πέρα έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από Boost η οποία έχει μια ελαφρά κλίση καθώς στο "τακούνι" υπάρχει μια συσσώρευση από λευκές μικροκάψουλες. Τέλος, TPU υλικό καλύπτει την μισή εξωτερική μεριά της ενδιάμεσης σόλας ενώ το μοναδικό που έχουμε να αναφέρουμε για την εξωτερική σόλα είναι πως είναι ενιαία και καλύπτει τμήμα της φτέρνας φτάνοντας μέχρι το κέλυφος του παπουτσιού. Το Harden mark λογότυπο εντοπίζεται στη κορυφή της γλώσσας ενώ τα Three Stripes μετακινήθηκαν στην εξωτερική πλευρά του κουτουπιέ.
Το Adidas Harden Vol. 2 ναι μεν σχεδιαστικά βαδίζει στη πορεία που χάραξε το πρώτο παπούτσι της σειράς είναι όμως αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με τον προγονό του κάτι που με ιντριγκάρει τα μάλα. Άγνωστα παραμένουν για την ώρα η ημερομηνία κυκλοφορίας του μοντέλου αλλά και η αρχική τιμή διάθεσής του. Αναμένω με ενδιαφέρον τα δικά σας σχόλια.