7 Σεπτεμβρίου 2016

Testing Under Armour Curry 2.5

Για όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το δεύτερο signature μοντέλο του Stephen Curry με την Under Armour, η εταιρεία φρόντισε να παρουσιάσει μια προσεγμένη παραλλαγή του πιο πολυσυζητημένου μπασκετικού της περασμένης αγωνιστικής περιόδου το οποίο κυκλοφόρησε περί τα μέσα Μαΐου. Το Under Armour Curry 2.5 πρόβαρε φυσικά ο MVP λίγο προτού ξεκινήσουν τα Playoff ενώ τα προτίμησε και κατά τη διάρκεια αυτών αλλά και στη σειρά των φετινών Τελικών.
Η "μισή" ή .5 έκδοση είναι μια αρκετά γνώριμη τακτική που εφάρμοζε μέχρι πρότινος η Adidas στη σειρά του D Rose και με πραγματικό σκοπό - ας μη κρυβόμαστε - την αποκόμιση μεγαλύτερων κερδών. Κι αφού το πιο hot όνομα στο NBA ήταν και είναι ο Στεφανάκος, η UA αποφάσισε να σχεδιάσει το Curry 2.5 που κουβαλάει ορισμένα μόνο τεχνολογικά χαρακτηριστικά της og έκδοσης. Η ενδιάμεση σόλα που κατασκευασμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τεχνολογίας Charged αλλά και το πολυκατευθυνόμενο μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας είναι τα μοναδικά κοινά σημεία του εν λόγω μοντέλου με τη διάσημη og έκδοσή του. Εντελώς μα εντελώς διαφορετική είναι η προσέγγιση στη κατασκευή του κελύφους παρά το γεγονός ότι επιλέγει να γίνει και πάλι χρήση δύο πλήρως ανόμοιων υλικών. Όλη η εξωτερική πλευρά μαζί με μέρος του κουτουπιέ καλύπτονται από TPU υλικό, υφής αλλά και τεχνοτροπίας ανάλογη εκείνης που είδαμε στο Nike Kobe VII. Το εναπομείναν μέρος του κελύφους είναι από αφρώδες neoprene υλικό το οποίο "συγχωνεύει" και τη γλώσσα οπότε δεν έχουμε κλασικού τύπου γλώσσα αλλά ένα μπουρίτο στυλ που τυλίγει το πόδι. Συνδετικός κρίκος των δύο υλικών είναι τα κορδόνια όπου η μια σειρά οπών βρίσκεται στη TPU μεριά κι άλλη σειρά στη neoprene ενώ το "κοντοκουρεμένο" heel cap ενισχύει τη σταθερότητα. Η μορφολογία του TPU κομματιού είναι εμπνευσμένη με βάση δύο αντικείμενα, οι συνεχείς λεπτές παράλληλες γραμμές συμβολίζουν τις δοκούς υποστήριξης της γέφυρας Chesapeake Bay κι οι οποίες σε ορισμένα σημεία τους είναι πιο παχιές δημιουργώντας το σχήμα διαμαντιού που παραπέμπει σε αιχμή δόρατος καθότι μιλάμε για τους Πολεμιστές βεβαίως βεβαίως. Τέλος, ένα μεγάλο λογότυπο της UA δεσπόζει λίγο πιο πάνω από το μίνιμαλ heel cap ενώ το λογότυπο αλλά και το διάσημο μότο "I can do all things" έχουν μια πολύ μετρημένη παρουσία.
Το Under Armour Curry 2.5 από performing πλευράς δε θα έλεγα ότι παρουσιάζει κάποια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τον άμεσο πρόγονό του, παρά την χρησιμοποίηση ορισμένων διαφορετικών υλικών που επελέγησαν για τη κατασκευή του κελύφους κυρίως και τα οποία δε τα θεωρώ ποιοτικά πολύ ανώτερα. Ίσως γι' αυτό το λόγο η αρχική τιμή πώλησης του μοντέλου είναι κάπως πιο συμβατή με τη σημερινή πραγματικότητα. Το Under Armour Curry 2.5 βρίσκεται στην ελληνική αγορά και καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο performing βιντεάκι που ακολουθεί πριν προβείτε στην απόκτησή τους εκτός αν έχετε ήδη "σκανδαλιστεί" από το Stormtrooper-ικό Curry 3.