8 Αυγούστου 2015

Testing Adidas Crazy Light Boost 2015

Πέρυσι τέτοια εποχή η Adidas αποφάσιζε να εισάγει για πρώτη φορά σε μπασκετικό της παπούτσι τη τεχνολογία Boost και ο κλήρος έπεσε στη σειρά Crazy Light. Το τέταρτο μοντέλο της πιο επιτυχημένης μη signature μπασκετικής σειράς της γερμανικής εταιρείας αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συντεταγμένη του ελαφρού μπασκετικού και πήρε μερικά "κιλάκια" με την ενσωμάτωση των μικροκαψουλών Boost με το τελικό προϊόν όμως να μη εντυπωσιάζει συνολικά. Το πέμπτο Crazy Light έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα του προκατόχου του καθώς είναι τεχνολογικά αναβαθμισμένο, είναι ποιοτικότερο και σε πολύ προσιτή τιμή.
Το Adidas Crazy Light Boost 2015 είναι ένα "κοντό" μοντέλο που θυμίζει περισσότερο running παρά μπασκετικό. Και αυτή τη φορά έχει επιλεγεί η τοποθέτηση Boost μόνο στη φτέρνα με τη διαφορά ότι έχει 13% περισσότερο υλικό από πριν και χωρίς τη χρήση κάποιου περιοριστικού πλαισίου, ακριβώς δηλαδή όπως ήταν οι δοκιμαστικές εκδόσεις του CL 2014. Όμως και το μπροστινό μέρος δεν μένει παραπονεμένο καθώς έχει τοποθετηθεί το γνωστό αντικραδασμικό υλικό adiPrene+. Το πιο καινοτόμο όμως χαρακτηριστικό του CL 2015 δεν είναι οι παραπάνω μικροκάψουλες Boost αλλά η χρήση της τεχνολογίας Primeknit. Η Adidas για τη κατασκευή του κελύφους χρησιμοποιεί - για πρώτη φορά σε μπασκετικό της - το δικό της "πλεκτό" και βάζει κυριολεκτικά τα γυαλιά στη Nike. Το Primeknit είναι πολύ εύκαμπτο, έχει υποστεί όμως κατάλληλες fuse ενισχύσεις σε σημεία που φθείρεται το παπούτσι ενώ η ροή του αέρα μέσα από αυτό θυμίζει κάτι από CL πρώτης γενιάς. Εντυπωσιακότατο αν μη τι άλλο! Το περσινό πλαστικό και μικρό heel clip αντικαταστάθηκε από ένα μεγάλο heel counter το οποίο συνεργάζεται άψογα με το StableFrame και τα παχιά νήματα που αποτελούν τις οπές των κορδονιών. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη των προηγουμένων CL της σειράς όμως είναι ακατάλληλη για ανοιχτά γήπεδα.
Το Adidas Crazy Light Boost 2015 διατίθεται ήδη σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα, με τη τιμή του να είναι πολύ προσιτή και τη σχέση τιμής-ποιότητας να είναι απ' τις πλέον υψηλότερες. Το μοντέλο κυκλοφορεί τόσο σε "κοντή" όσο και σε "ψηλή" με τη δεύτερη να ναι οριακά ακριβότερη. Στη "ψηλή" έκδοση υπάρχει ελαστικό στραπ με τεχνολογία GeoFit αντί για τη κλασική γλώσσα. Στην Αμερική φυσικά το Crazy Light Boost 2015 έχει ήδη κυκλοφορήσει και πολλοί έσπευσαν να το τεστάρουν και να το αξιολογήσουν. Εγώ δε θα αναφέρω κάτι παραπάνω καθώς στα παρακάτω τρία βίντεο γίνεται μια λεπτομερέστατη ανάλυση του μοντέλου, με τις απόψεις των "ειδικών" να συγκλίνουν περισσότερο από ποτέ.