21 Μαρτίου 2013

Nike Basketball Elite Series 2

Η Nike για δεύτερη συνεχή σεζόν αποφασίζει να παρουσιάσει τη σειρά παπουτσιών Elite, η οποία θα φορεθεί από τους αθλητές της εταιρείας στα  φετινά Play Off . Η σειρά αυτή αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση ήδη υπάρχοντων μοντέλων της Nike με τη προσθήκη ή αν θέλετε βελτίωση ορισμένων σημείων των παπουτσιών της. Παράλληλα, η τιμή διάθεσής τους πήρε την ανηφόρα (αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου) χωρίς να γνωρίζουν την ανάλογη επιτυχία των βασικών τους εκδόσεων.
Τα παπούτσια που συμμετείχαν στην σειρά Elite πέρυσι ήταν τα Nike Zoom Kobe VII, Hyperdunk και LeBron 9 τα οποία και "βελτιώθηκαν" με την τοποθέτηση carbon υλικού σε ορισμένα σημεία τους (ανθρακόνημα) γεγονός που τα έκανε πιο εκλεπτυσμένα εμφανισιακά.
Για τη φετινή σεζόν τα μοντέλα που επιλέχθηκαν είναι τα LeBron X, Zoom Kobe 8 και KD V. Στα μεν LeBron επιλέχθηκε ξανά η χρήση carbon υλικού (σε μεγαλύτερο βαθμό από το προηγούμενο Elite LeBron), στα δε Kobe 8 απλά εμφάνισαν ορισμένα από τα "καλώδια" στο εξωτερικό κέλυφος και τοποθέτησαν ένα μικρό carbon πλαίσιο στο πίσω μέρος του. Τις μεγαλύτερες αλλαγές έχει το KD V το οποίο αποφάσισαν να "κοντύνουν", να χρησιμοποιήσουν αρκετό Flywire, να του τοποθετήσουν Zoom κέλυφος στο πίσω μέρος (αντί αερόσολας που είχε η βασική έκδοση) και να ενσωματώσουν carbon υλικό επίσης στο πίσω μέρος και στο μέσο της εξωτερικής σόλας.
Γνώμη μου είναι ότι και τα τρία Elite παπούτσια είναι όμορφα με το KD να κλέβει τη παράσταση (αφού ουσιαστικά αποτελεί ένα τελείως νέο παπούτσι) όμως η τελική τιμή που πιστεύω ότι θα έχουν θα είναι αδικαιολόγητα υψηλή και απαγορευτική για πολύ κόσμο!