6 Μαΐου 2020

Jumpman Diamond η συνέχεια! (official photos)

Η Jordan Brand ναι μεν πρόσθεσε στο ρόστερ της τους Luka Doncic και Zion Williamson τάζοντάς τους signature συλλογές αλλά όπως φαίνεται δε θα εγκαταλείψει τη κατηγορία των άσημων κωδικών της. Η αρχή έγινε πέρυσι με το Jumpman Diamond που εμπνεύστηκε ο μετρ του είδους Tinker Hatfield κατορθώνοντας μάλιστα να κερδίσει πολλά θετικά σχόλια. Μέσα όμως στο πολύπαθο 2020 αναμένεται να δούμε και τη συνέχειά του, το Jordan Jumpman Diamond 2 που η αλήθεια είναι δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τον προηγηθέν κωδικό τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά.
Πρόκειται για μια ημίψηλη κατασκευή που εμφανισιακά σίγουρα θα κάνει πολλούς να πιστέψουν πως ανήκει στην low-budget σειρά του Russell Beastbrook. Το άνωθεν μέρος του είναι κυρίως από texile mesh και σ' αυτό "συμπαραστέκονται" στρώσεις fuse και ποσότητες συνθετικού δέρματος για τη δόμηση των πλευρικών πτερυγίων αλλά και του διακοσμητικού heel counter. Τώρα αν πω πως το πίσω μέρος μου θυμίζει έντονα το Adidas D Rose 9 θα είμαι υπερβολικός? Σημαντική και ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με το Diamond 1 είναι η midsole του που χει φαινομενικά διχοτομηθεί και στο forefoot βρίσκεται εγκατεστημένο ένας παραλληλόγραμμος θύλακας Zoom Air ενώ για το "τακούνι" χρησιμοποιείται React foam το οποίο περιβάλλεται από ένα ημιδιάφανο TPU κλωβό κι εύχομαι να μη θυμίζει σε τίποτα κάτι αντίστοιχο που είδαμε πριν δύο χρόνια, ναι ναι στο Zoom KD 11 αναφέρομαι. Τέλος, για τις δύο επιφάνειες πρόσφυση επιλέχθηκε ένα συνδυασμός herringbone με ομόκεντρους κύκλους. Σχεδιαστικά το Jumpman Diamond 2 δείχνει πιο συμπαθές σε σχέση με τον πρώτο κωδικό αλλά εμφανώς πιο ξενέρωτο καθώς του λείπουν του οι μικροί ρόμβοι (διαμάντια) απ' όπου και πήρε την ονομασία του.
Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία σχετικά με το πότε θα δούμε το Jordan Jumpman Diamond 2 αλλά και το ποια θα είναι η αρχική τιμή διάθεσής του.