12 Μαΐου 2019

Σαν έτοιμο από καιρό το Air Jordan CP3.XII (official preview)

H Jordan Brand μόλις χθες μας ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του 12ου κατά σειρά κωδικού της signature σειράς παπουτσιών του Chris Paul, γνωστότερου στους "κύκλους" μας κι ως CP3. Με την κυκλοφορία του Air Jordan CP3.XII η "Ρουκέτα" του Houston συγκαταλλέγεται πια σε ένα κλειστό γκρουπ NBAers που οι signature σειρές τους έφτασαν (κι άλλες βέβαια ξεπέρασαν) τον αριθμό 12 σε κωδικούς. Παρά το κακό timing της ανακοίνωσης μιας κι αυτό συνέπεσε με τον αποκλεισμό των Rockets για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους Warriors, το νέο παπούτσι της σειράς αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα μέσα καλοκαιριού. 
Χωρίς καμία δόση υπερβολής θα μπορούσε να ειπωθεί πως το Air Jordan CP3.XII αποτελεί μια εξευγενισμένη βερσιόν ή elite εκδοχή του αμέσως προηγούμενου κωδικού της σειράς. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής αξιοποιεί όπως και το CP3.XI ένα knit υλικό για το 80% της επιφάνειας του ενώ nubuck έχει χρησιμοποιηθεί για τη προσθήκη ενός πλευρικού πάνελ στην εσωτερική πλευρά ενώ απ' το ίδιο υλικό είναι και το εξωτερικό heel counter. Πρόκειται δηλαδή για το 11o CP3 χωρίς την ύπαρξη του εγκάρσιου strap που εκκινούσε απ' την εξωτερική πλευρά αλλά με ένα πλευρικό πάνελ τύπου AJ XIII. Η σμίλευση αλλά και τα συστατικά κατασκευής της ενδιάμεσης σόλα είναι ολόιδια με κείνα του CP3.XI ήτοι phylon με ένα θύλακα Zoom Air μόνο στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος. Μικρή αλλαγή έχουμε και στην χάραξη της εξωτερικής σόλας έναν τομέα στον οποίο πάντα διακρίνεται η σειρά του Paul καθώς τα μοντέλα της πάντα διαθέτουν κορυφαία πρόσφυση. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία του συνηθισμένου λογοτύπου του CP3 καθώς αυτό αντικαταστάθηκε από μια κουκουβάγια, σύμβολο της σοφίας που χει αποκτήσει ο βετεράνος γκαρντ μετά από 14 σεζόν στο NBA. Η κουκουβάγια που εντοπίζεται στη κορυφή της γλώσσας αλλά και στην εξωτερική σόλα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απαρτίζεται από τα ζωδιακά σύμβολα των μελών της οικογένειας του Chris.
Το Air Jordan CP3.XII έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κατά την περίοδο του καλοκαιριού σε τρεις χρωματισμούς, τον ροσονέρο "Unfinished Business", το γκρι "Leader of the Pack" και στο funky "Dr. Jekyll and Mr. Hyde".