19 Μαΐου 2019

Ένας ακόμη Soldier για τον King (unofficial preview)

Η δεύτερη συλλογή παπουτσιών του νέου "Βασιλιά" του LA αναμένεται να φτάσει φέτος στην 13η έκδοση καθιστώντας έτσι τη σειρά Soldier ως τη μακροβιότερη non-signature μπασκετική σειρά που είδαμε ποτέ. Η low-budget (?) συλλογή του LeBron όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποκτήσει νέο διάδοχο ο οποίος θα βαδίζει φυσικά στα χνάρια των τριών τελευταίων κωδικών της σειράς. Στραπ λοιπόν κι Άγιος ο Θεός και για το 13ο Soldier!
Στις πρώτες κι ανεπίσημες φωτογραφίες του Nike LeBron Soldier XIII διακρίνουμε ένα high-top μπασκετικό που σε μένα μου θυμίζει κατά πολύ το "αείμνηστο" Reebok Answer 9. Το κέλυφος του νέου Soldier δείχνει να είναι από screen-mesh και πρόκειται για μια bootie κατασκευή στα πρότυπα του προπέρσινου Soldier. Για κορδόνια ούτε λόγος μιας κι έχουν "καταργηθεί" απ' τη σειράς κι αντί αυτών αξιοποιούνται δύο πολύ φαρδιά κι ανεξάρτητα στραπ που διπλώνουν σαν ζώνες με τη χρήση βέλκρο στις άκρες τους. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση βέβαια είναι τα επιπρόσθετα "ζωνάρια" που υπάρχουν επάνω σε κάθε στραπ και στις άκρες τους αναγράφεται το γνωστό πια "Pull for Lockdown". Η ενδιάμεση σόλα του εικάζω πως θα ναι από phylon κι εντός αυτής θα περιέχονται δύο ανεξάρτητοι θύλακες Zoom Air σε φτέρνα και έμπροσθεν μέρος. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας του Soldier XIII ναι μεν είναι καινούργιο όμως είναι συνηθισμένο καθώς όλη η επιφάνειά της φέρει το ψαροκόκαλο (herringbone) μοτίβο. Το branding τόσο από πλευράς παίχτη όσο και εταιρείας είναι είναι διακριτικό και εμφανίζονται μόνο όπου υπάρχει ανάγκη.
Το Nike LeBron Soldier XIII φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει εντός του φετινού καλοκαιριού και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 140 δολάρια.