27 Μαΐου 2019

Testing Nike Zoom KD 12

Η μέχρι τώρα πορεία της signature σειράς παπουτσιών του Kevin Durant κρίνεται εν γένει ικανοποιητική παρά τα κάποια σκαμπανεβάσματα που υπήρξαν κατά καιρούς ενώ μόλις πρόπερσι έγινε η πέμπτη signature σειρά στην ιστορία της Νike (συμπεριλαμβανομένης της Jordan Brand) που ξεπέρασε το ορόσημο των δέκα κωδικών μοντέλων. Το προτελευταίο Nike KD δε ικανοποίησε παρά τα κάποια θετικά στοιχεία που κατείχε γεγονός που μάλλον πείσμωσε τον σχεδιαστή Leo Chang. Ο Leo στρώθηκε στη δουλεία κι ετοίμασε ένα μπασκετικό αντάξιο της φήμης του δις-Finals MVP ο οποίος κατά τη διάρκεια των Playoffs γύρισε τον αγωνιστικό του διακόπτη ενεργοποιώντας το Playoff mode μέχρι που τραυματίστηκε.
Το Nike Zoom KD 12 είναι ένα σύγχρονο και πανάλαφρο μπασκετικό που διαφέρει σημαντικά σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί απ' τη εν λόγω σειρά. Τα ελάχιστα γραμμάρια που ζυγίζει το οφείλει κατά κύριο λόγο στο screen mesh με βάση το οποίο έχει δομηθεί το κυρίως σώμα της κατασκευής. Μεταξύ του mesh και της εσωτερικής επένδυσης διακρίνουμε τη νέα τεχνολογία Quad-Axial Flywire που δεν είναι τίποτε παρά το νέο είδος Flywire που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Nike σ' ότι έχει να κάνει σχετικά με το 360 lockdown των παπουτσιών της. Μια κλασικού τύπου γλώσσα από αφράτο Flyknit υλικό συν λεπτές fuse επιστρώσεις στα απολύτως αναγκαία σημεία του κελύφους ιδίως στους πρόποδές του. Η δεύτερη καινοτομία που εισάγει στη κατηγορία του KD 12 είναι το strober-board από αρθρωτό Zoom Air (CP3 έφερε πρώτο αυτό το είδος Zoom) καταργώντας έτσι το παραδοσιακό σκληρό υπόστρωμα συνεχίζοντας όμως να αποτελεί τον συνδετικό μεταξύ κέλυφος και ενδιάμεσης σόλας. Η τελευταία λοιπόν είναι μια διάτρητη midsole προερχόμενη από phylon στη φτέρνα της οποία έχει τοποθετηθεί ένας Hex-Zoom Air θύλακας ενώ η εξωτερική της μεριά "συγκρατείται" από ένα ημιδιάφανο TPU πλαίσιο. Η κατασκευή ολοκληρώνεται από ημιδιάφανη-ζαχαρί εξωτερική γόμα που φέρει χάραξη πανομοιότυπη με αυτή που κατείχε το Zoom KD 11.
Το Nike Zoom KD 12 είναι το τελευταίο δημιούργημα της σειράς που συνεχίζει να μεταμορφώνεται συχνά-πυκνά κι ενίοτε να πρωτοπορεί. Το πατούμενο "σουλατσάρει" ήδη στην εγχώρια αγορά μας κι όσοι το έχετε "σταμπάρει" θα σας συνιστούσα να παρακολουθήσετε τα performing βίντεο που σας έχω συγκεντρώσει παρακάτω. Υπάρχει βέβαια και η σχετική υ-π-ε-ρ-α-ν-α-λ-υ-τ-ι-κ-ό-τ-α-τ-η ανάρτηση που χει γίνει από το blog σύνδεσμο της οποία και σας παραθέτω.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2019/04/nike-zoom-kd-12-day-one.html