16 Σεπτεμβρίου 2015

Testing Air Jordan Super.Fly 4

Η Jordan Brand αποφάσισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να ξεκινήσει τη παρουσίαση της νέας συλλογής μπασκετικών παπουτσιών της με το ολόφρεσκο Super.Fly 4. Η κορυφαία μη-signature σειρά της Jordan έφτασε αισίως στο τέταρτο μοντέλο που δείχνει αρκετά ανανεωμένο σε σχέση με το περσινό, εξακολουθώντας φυσικά να αποτελεί έστω και ανεπισήμως το παπούτσι του Blake Griffin. Το Super.Fly 4 θα συντροφεύει και φέτος τον BG32, ως είθισται άλλωστε τα τρία τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των αγώνων της κανονικής περιόδου και μέχρι να αντικατασταθεί από την αναβαθμισμένη έκδοση του παπουτσιού για τα Playoffs.
Το Air Jordan Super.Fly 4 είναι μια αρκετά προσεγμένη και light κατασκευή που διαθέτει λίγο πολύ ότι περιμένουμε απ' τη συγκεκριμένη σειρά. Το περυσινό δύσκαμπτο κέλυφος αντικαταστάθηκε με mesh υλικό πίσω απ' το οποίο προσκολλάται μια fuse επίστρωση θυμίζοντας κάτι από Nike Kobe X που χει textile υφή αλλά σαφώς ευκαμπτότερο και ποιοτικότερο. Η Jordan Brand ενσωμάτωσε στο SF4 τη νέα τεχνολογία Flightspeed και αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Flight Plate που είδαμε να φοριέται απ' όλα σχεδόν τα μοντέλα της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια. Πιθανότατα η διαφορά τους να εντοπίζεται στο υλικό κατασκευή της νέας "πλάκας" που δεν είναι από ανθρακόνημα ενώ ενδέχεται η έκταση της επιφάνειάς της να είναι μεγαλύτερη. Ο θύλακας Zoom Air μπορεί και πάλι να βρίσκεται μόνο στο έμπροσθεν μέρος όμως έχει υποστεί μια ελαφρά τροποποίηση αφού εμφανίζεται χωρισμένος σε τρία κομμάτια που καλύπτουν - έστω και ελαφρώς - μεγαλύτερη επιφάνεια από πριν. Νήματα Flywire μη περιμένετε να βρείτε μιας και χουν "εξοριστεί" από τη Jordan εδώ και κάμποσο καιρό με τη θέση τους έχουν πάρει οι ιμάντες Dynamic Flywire. Για επιπλέον στήριξη του πέλματος έχει τοποθετηθεί στη φτέρνα ένα συμμετρικό heel cap στην εξωτερική μεριά το οποίου εδρεύει κλασικά ένας Jumpman. Τέλος, ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ο διαχωρισμός του πέλματος από μια νοητή και κάθετη κυρτή γραμμή που εκτείνεται κατά μήκος της εξωτερικής σόλας για επιπρόσθετη ευκαμψία.
Το Air Jordan Super.Fly 4 μπορεί εμφανισιακά να μην είναι κάτι το εντυπωσιακό ή το ιδιαίτερο όμως "παιχτηκά" φαίνεται να κερδίζει πολλούς υποστηρικτές. Στην Ελλάδα το παπούτσι κυκλοφορεί ήδη και μάλιστα σε αρκετούς χρωματισμούς, με τη τιμή διάθεσής του να είναι αρκετά προσιτή για την εποχή. Όσοι το "γλυκοκοιτάζετε" θα σας προέτρεπα να παρακολουθήσετε πρώτα τα παρακάτω δύο ολιγόλεπτα βιντεάκια που αναλύουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά του παπουτσιού και αν δεν ενθουσιαστείτε κάντε υπομονή μέχρι τη κυκλοφορία της PO έκδοσης.