10 Σεπτεμβρίου 2022

The second Trae goes premium!! (official photos)

Πριν λίγο καιρό είχα δημοσιεύσει - με κάθε επιφύλαξη βεβαίως - τις πρώτες φωτογραφίες του Adidas Trae Young 2 αλλά δε γινόταν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις τεχνολογίες του αλλά και τη συνολική τελική του εικόνα. Σ' ένα σουλατσάρισμά μου στο διαδίκτυο ανακάλυψα πως στην επίσημη κινεζική ιστοσελίδα της Adidas τις επίσημες φωτογραφίες του Trae 2 που έχει ξεκινήσει να διατίθεται στον γαλάζιο χρωματισμό που βλέπετε.
Το Adidas Trae Young 2 έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με το προηγηθέν Trae 1 όμως πρόκειται για ένα πολύ premium μπασκετικό. Αυτό οφείλεται στο PrimeKnit Adapt υλικό το οποίo καταλαμβάνει όλο το πλαίσιο παρέα με λιγοστά κομμάτια συνθετικού δέρματος. Εξ' όσων αντιλαμβάνομαι το συγκεκριμένο Knit είναι ελαστικό και με τρεις διαφορετικές πλέξεις σε toe-cap, στο κέντρο και πέριξ της φτέρνας. Για την ενδιάμεση σόλα αξιοποιείται το tooling του Trae 1 ήτοι LightStrike foam με μικροκάψουλες Boost στο πίσω μέρος αλλά πολύ περισσότερες σε σχέση με πριν και χωρίς κάποιο είδος περιορισμού. Συνδετικός κρίκος των δύο foam είναι το πλαστικό tosion plate που ξεπροβάλει ελαφρώς απ' την εξωτερική πλευρά. Όσο για τη χάραξή του βλέπουμε πως διατηρήθηκε το μοτίβο στο τακούνι που υπάρχει το Boost σε αντίθεση με το υπόλοιπο τμήμα που έχει ανανεωθεί συνδυάζοντας herringbone με ομόκεντρος κύκλους όπως της φτέρνας. Σα σχέδιο το Adidas Trae Young 2 είναι πολύ εντυπωσιακό και η ιδέα με τα Three Stripes που "περικυκλώνουν" το μπροστινό μέρος είναι κα-τα-πλη-κτι-κή! Λιγοστή και πολύ τυπική η παρουσία του Trae λογότυπου γεγονός σπάνιο πλέον για signature συλλογές!
Η τιμή του Adidas Trae Young 2 θα είναι "τσιμπημένη" σε σχέση με το πρώτο κωδικό της σειράς κι ίσως να δικαιολογείται αφού τα υλικά του είναι σαφέστατα ποιοτικότερα και κομματάκι περισσότερα.