1 Σεπτεμβρίου 2022

Maple Jordan has a signature shoe!! (unofficial photos)

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να πάρει η αυξανόμενη προθυμία των αθλητικών εταιρειών να ιδρύουν νέες signature σειρές για NBAers οι οποίοι δε λες ότι είναι κι πρώτες φίρμες. Έτσι μετά προ τριετίας περίπου αδικαιολόγητη και παράλογη απόφαση της PEAK να δημιουργηθεί μια signature σειρά αφιερωμένη στον Dellasfentona (αναφέρομαι φυσικά στον Matthew Dellavedova) δεν ευόδωσε κι έτσι η κινεζική φίρμα βρισκόταν σε αναζήτησε ενός αέρινου και θεαματικού παίχτη. Ο Andrew Wiggins ήταν ο εκλεκτός, με τον Καναδό να μεταγράφεται από την Adidas η οποία δεν ήταν πρόθυμη να σχεδιάσει ένα μπασκετικό γι' αυτόν σε αντίθεση με τους Κινέζους.
Αυτό που αντικρίζετε δεν είναι ένα ακόμη team model της PEAK αλλά το πρώτο επίσημο μοντέλο της συλλογής του Wiggins. Το PEAK AW1 είναι μια ανάλαφρη κατασκευή έχοντας σχεδιαστικές γραμμές πολύ γνώριμες για μπασκετικό της εν λόγω φίρμας, πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για το αν πράγματι σχεδιάστηκε απ' το μηδέν ή προϋπήρχε κι ήταν ξεχασμένο σε κάποιο απ' τα συρτάρια των σχεδιαστηρίου τους. Έχουμε ένα bootie υπόστρωμα το οποίο καλύπτεται από mesh, screen mesh και φυσικά μπόλικο fuse. Για το cushion του εκμεταλλεύεται το i-sole foam της φίρμας ενώ για τη πρόσφυσή του γίνεται επαναλαμβανόμενη χρήση ρόμβων ιδίου μεγέθους. Το σχέδιό του Peak AW 1 είναι μια μίξη από Adidas Crazy Explosive με Air Jordan 36 και PEAK Flash 1 ταυτόχρονα! 
Αμφιβάλλω αν θα το δούμε ποτέ στην Ελλάδα μιας και σνομπάρουμε αδικαιολόγητα κατ' εμέ τα PEAK προϊόντα. Ανάλογη αμφιβολία έχω για το αν θα δούμε τον Wiggins να αγωνίζεται με αυτά αφού στους φετινούς τελικούς "σνόμπαρε" τα PEAK Triangle δείχνοντας τη σαφή του προτίμηση στα Nike Kobe A.D. Exodus.