22 Σεπτεμβρίου 2022

Testing Nike PG 6

Η signature σειρά του Paul George θα μπορούσε να κατέχει ανετότατα τον τίτλο της πιο ασταθούς ή μάλλον την όχι και τόσο συνεπής συλλογής. Στα τρία πρώτα PG διέκρινε κανείς μια ομαλή εξέλιξη της σειράς όμως ήρθε το τέταρτο μοντέλο όπου έφερνε κάτι καινούργιο αλλά τα έκαναν μαντάρα στην εκτέλεση κάτι που διορθώθηκε εν πολλοίς με το PG 5. Για την τρέχουσα χρονιά το έκτο κατά σειρά PG λανσάρει ξανά κάτι καινούργιο σαν πρόταση χωρίς να παράλληλα να ξεφεύγει το κόστος κατασκευής του. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως η συλλογή του George λογαριάζεται μεταξύ των low-budget signatures.
To Nike PG 6 κάνει μια στροφή 180 μοιρών όσον αφορά ορισμένα απ' τα βασικά υλικά κατασκευής του. Το περίγραμμα του κελύφους του θυμίζει σε έντονο βαθμό εκείνο του Adidas Pro Vision με την διαφορά πως το mesh στη προκειμένη περίπτωση είναι κατιτίς ποιοτικότερο. Υπάρχει βέβαια και τόσο δα δέρμα αλλά μη χαίρεστε, είναι συνθετικό αφού το κανονικό ως γνωστόν κοστίζει! Το μεγαλύτερο μέρος του budget ξοδεύτηκε από τους σχεδιαστές για τη ριζική ανοικοδόμηση της ενδιάμεσης σόλας που μετά από δύο μοντέλα δεν περιέχει πλέον Air strobel. Είναι 100% από React αφρώδες υλικό με κατά τόπους υπερυψωμένα σημεία ώστε να συγκρατείται το πέλμα. Τη κατασκευή του Nike PG 6 ολοκληρώνει μια λεπτή "μεμβράνη" που αγκαλιάζει το πάτωμα της React midsole και για μοτίβο χάραξης διαθέτει μικρούς στρογγυλούς κρατήρες κι ευθείες γραμμές. Συνολικά σα σχέδιο θεωρώ πως η σειρά έκανε ένα βήμα πίσω αν και προσπαθεί να το σώσει με γνώριμα τεχνάσματα πομπώδη λογότυπα κι ανάποδα swoosh μιας κι ο PG είναι two-way παίχτης. Η Nike οφείλει να βρει εύστοχα και εντυπωσιακά themes ώστε να "σουλουπώσουν" κάπως το απλουστευμένο παρουσιαστικό του PG 6.
Το Nike PG 6 μπορείτε να το αναζητήσετε και στην ελληνική αγορά αλλά όχι ακόμη σε πληθώρα χρωμάτων. Παρακάτω βρίσκονται συγκεντρωμένα μερικά performing βιντεάκια ώστε να γνωρίζετε πως αξιολογούν οι "ειδικοί" το νεότερο μοντέλο της συλλογής.