9 Σεπτεμβρίου 2022

Και 3ο signature για τον Aaron Gordon! (official & unofficial photos)

Ο Aaron Gordon αποτελεί τον βασικό και μοναδικό εκπρόσωπο της 361° απ' το 2020 όπου και σύναψε πολυετή συμφωνία με τη κινεζική φίρμα. To νέο καμάρι της συλλογής καλείται AG3 και χει κυκλοφορήσει ήδη στην ασιατική αγορά τόσο σε Mid όσο και σε Hi μορφή αλλά προσωπικά θεωρώ πιο ενδιαφέρουσα την ημίψηλη έκδοση. Ο σταρ των Denver Nuggets αναμένεται να εκκινήσει τη νέα σεζόν φορώντας αυτά αλλά πιθανόν να δοκιμάσει κι άλλα μη signatures της 361° μια συνήθης τακτική από brands που δε διαθέτουν πολλούς NBAers στο ρόστερ τους.
Με μια πρώτη ματιά το 361° AG3 Mid κοπιάρει ολίγον τι το ZEN 3 έχοντας βέβαια τα συστατικά του AG2 αλλά σε διαφορετικές αναλογίες. Για το πλαίσιο του παπουτσιού επιστρατεύθηκαν τα γνώριμά μας συνθετικά υλικά όπου mesh πρωτίστως και fuse επιστρώσεις δευτερευόντως δημιουργούν μια ZENατη κατασκευή. Ακριβώς στη μέση και εκατέρωθεν των πλευρών του έχουν ενσωματθεί δύο συνθετικά πτερύγια που συμμετέχουν στο lockdown ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Nike PG 6. Πλουσιοπάροχο και γεροδεμένο φαίνεται το κολάρο με το B-CAGE που αναγράφεται να αφορά τη τεχνολογία που "αγκαλιάζει" τους αστραγάλους κάτι σαν το GeoFit της Adidas. Σχετικά με το foam που χει επιλεγεί για τη ενδιάμεση σόλα δεν υπάρχει κάποια έγκυρη πληροφορία οπότε είτε θα είναι από NFO είτε από Qu!kFoam χωρίς βέβαια να αποκλείεται να ξανάχουμε συνδυασμό τους. Στην εξωτερική σόλα διακρίνουμε δύο ειδών μοτίβα με σπιράλ και κοράλ χαράξεις να μοιράζονται ισομερώς και χιαστί την επίπεδη επιφάνεια το AG3. Το 361° AG3 Mid είναι λειτουργικότερο και πολύ πιο περιποιημένο σα σχέδιο σε σχέση με το πανύψηλο αδερφάκι του. Το λογότυπο του Aaaron Gordon που μου είναι πολύ συμπαθές έχει διακριτική παρουσία όπως οφείλει μια signature σειρά.
Το 361° AG3 Mid κυκλοφορεί στην ασιατική αγορά και μπορείτε να το προμηθευτείτε από γνωστή ιστοσελίδα αλλά με τα μεταφορικά θα σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Εύχομαι να υπάρξει κάποια στιγμή ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ευρώπη απ' όπου θα προμηθευόμαστε μπασκετικά της 361° αφού στην Ελλάδα το χω πάρει απόφαση πως δε θα τα δούμε ποτέ.