13 Φεβρουαρίου 2019

Testing Adidas Dame 5

Η δεύτερη με διάρκεια ζωής signature μπασκετική σειρά της Adidas τείνει να εξελιχθεί σε μια απ' τις πιο αξιόπιστες και ενδιαφέρουσες σειρές της τελευταίας 20ετίας. Αν και μετά Χριστόν προφήτες, η απόφαση της γερμανικής εταιρείας να διαλέξει τον Damian Lillard μεταξύ των δεκάδων NBAers που συνεργάζονται μαζί της αποδείχθηκε εν τέλει πολύ σοφή επιλογή. Το Adidas Dame 5 αναλαμβάνει τα πια ηνία της καλύτερης κατά προσωπική μου άποψη low-budget signature σειράς αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν χρειάζεται κάποιος να καταξοδευτεί ώστε να αποκτήσει ένα αξιόλογο και φθηνό μπασκετικό με σύγχρονο design που φέρει την υπογραφή-έγκριση ενός εν ενεργεία αστέρα του NBA.
Το Adidas Dame 5 από κατασκευαστικής ματιάς είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας κατηγορίας που ανθεί τη τελευταία 5ετία. Τα υλικά κατασκευής του άνωθεν μέρους του παπουτσιού ποικίλουν (οποία έκπληξη!) αλλά από τις έως τώρα χρωματικές εκδόσεις που χουν κυκλοφορήσει φαίνεται να υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο 50-50 συνδυασμό mesh και ψευτοnubuck ενώ ακλόνητο στη θέση του βρίσκεται πάντα το "κοντοκουρεμένο" καλτσοειδές κολάρο. Τούτη τη φορά δεν υπάρχει κάποιο ευφάνταστο σύστημα με καλώδια (Dame 4) που λειτουργούν ως θηλιές για τα κορδόνια αλλά παραδοσιακές υφασμάτινες ζώνες που ξεπροβάλλουν μέσα απ' το κέλυφος του παπουτσιού οι οποίες συνεργάζονται άψογα με το ορθογώνιο και ενίοτε διάφανο TPU πλαίσιο που χει "μπαστακωθεί" στην εξωτερική πλευρά αντιγράφοντας κατά κάποιο τρόπο το laceless N3XT L3V3L. Η ενδιάμεση σόλα του Dame 5 που λειτουργεί συγχρόνως κι ως σταθεροποιητής προέρχεται εξ' ολοκλήρου από Bounce υλικό μια τεχνολογία που παραμένει πιστή στη σειρά απ' την εποχή του Adidas D Lillard 2. Τώρα για την χάραξη της εξωτερικής σόλας μη περιμένετε κάτι διαφορετικό φέτος απ' τα μπασκετικά μοντέλα της /// (βλέπε Harden Vol. 3, Marquee Boost, Pro Vision), μοτίβο ψαροκόκαλο κι Άγιος ο Θεός! Σα σχέδιο το Adidas Dame 5 είναι υπερ-απλουστευμένο με σήμα κατατεθέν του το ορθογώνιο πλαίσιο, φέρει λιγοστό branding ενώ αν δεν υπήρχε το λογότυπο του παίχτη στη κορυφή της γλώσσας ουδείς θα πίστευε πως πρόκειται για signature πατούμενο του ηγέτη των Blazers!
Όσοι γοητευθήκατε από το σουλούπι του Adidas Dame 5 ή βρίσκεστε ήδη σε διαδικασία έρευνας της αγοράς ώστε να εντοπίσετε το νέο σας μπασκετικό και χωρίς μάλιστα να τα "σκάσετε χοντρά" τότε το συγκεκριμένο παπούτσι είναι η λύση. Κι αν δεν με πιστεύετε τότε ρίξτε μια ματιά στα δύο performing βιντεάκια που ακολουθούν.