17 Φεβρουαρίου 2019

Air Jordan VI (Black Infrared)

Η Jordan Brand μετά το πολυαναμενόμενο και εντυπωσιακό τερματισμό που πραγματοποίησε λίγο πριν εκπνεύσει το 2018 αποφάσισε να εκκινήσει και τη νέα χρονιά με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο. Το Air Jordan VI "Black Infrared" είναι ο πρώτος κωδικός που επέλεξε να επανακυκλοφορήσει στο ξεκίνημα του 2019, μια επιλογή διόλου τυχαία για το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε. Το πιο διάσημο 6άρι στην ιστορία της σειράς εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 28 ολόκληρα και γεμάτα χρόνια κατά τη διάρκεια του 41ου All Star Game που διεξήχθη οποία σύμπτωση (?) στο Charlotte Coliseum της Charlotte. Με καθυστέρηση δύο ετών εξαιτίας εξωγηπεδικών γεγονότων ο κομισάριος του NBA Adam Silver έδωσε τελικά την έγκρισή του για να διεξαχθεί το φετινό ASG στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας και η πάντα Jordan Brand ανακάλυψε τον κατάλληλο "συνδετικό κρίκο" ώστε να προχωρήσει στην έκτη κατά σειρά επανακυκλοφορία του αξιομνημόνευτου αυτού χρωματισμού.
Το Air Jordan VI "Black Infrared" πρωτοπαρουσιάστηκε στο All Star Game του 1991 όμως δεν ήταν τόσο γουρλίδικο αφού ναι μεν η ομάδα της Ανατολής επιβλήθηκε εκείνης της Δύσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όμως το βραβείο του MVP του αγώνα κατέληξε στα χέρια του συμπαίκτη του Charles Barkley. Το ατυχές αυτό γεγονός δε φάνηκε να πτόησε τον MJ ο οποίος προτίμησε τον συγκεκριμένο χρωματισμό καθ' όλη τη διάρκεια των Playoffs και μέχρι τα Finals όπου βρήκε την ομάδα των Bulls να επικρατεί των Lakers του Magic και τον Μιχαλάκη να παίρνει επιτέλους στην αγκαλιά του το πρώτο Larry O'Brien τρόπαιο της καριέρας του. Το "Black Infrared" εξάρι είναι κατασκευασμένο από durabuck μια ανθεκτικότερη - και φθηνότερη - εκδοχή του γνωστού μας nubuck με πολλά επικαλυπτόμενα μέρη όπως οφείλει να χει ένα αυθεντικό μπασκετικό των early 90s. Για να "σπάσει" κάπως αυτή η μαυρίλα επιλέχθηκαν συγκεκριμένα σημεία του παπουτσιού ώστε να χρωματιστούν με έντονο κόκκινο χρώμα που στην ετικέτα του κουτιού περιγραφόταν ως "infrared" εξού και το χαϊδευτικό του. Το λογότυπο του Air δεσπόζει ακριβώς στο μέσο του παπουτσιού ενώ το "Nike Air" logo πραγματοποιεί την τελευταία του παρουσία στη σειρά καθώς από το Air Jordan VII και μετά θα εξαφανιστεί για πολλά χρόνια από προσώπου "Τζορντανικής" Γης.
Το Air Jordan VI είναι φυσικά έμπνευση του τρισμέγιστου Tinker Hatfield και θεωρείται από τους εμβληματικότερους κωδικούς της δημοφιλέστερης signature σειράς. Πέρα απ΄ την ιστορική αναδρομή που διαβάσατε προ λίγου για το "Black Infrared" το παρόν blog έχει δημοσιεύσει κι άλλα εκτενέστερα άρθρα σχετικά με τον συγκεκριμένο κωδικό συνδέσμους των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2016/01/air-jordan-vi-maroon.html
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2014/09/air-jordan-vi.html