2 Μαρτίου 2017

Adidas Crazy Explosive 2017 (unofficial preview)

Το μπασκετικό παπούτσι "έκπληξη" για τη περυσινή ή καλύτερα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το Adidas Crazy Explosive. Η γερμανική εταιρεία επιτέλους κατάφερε και δημιούργησε μια εκπληκτική μπασκετική απομίμηση του πιο περιζήτητου και πολυσυζητημένου running παπουτσιού των τελευταίων πέντε ετών, του Ultra Boost. Το Explosive είναι μια πανάλαφρη, πανύψηλη και υψηλής ποιότητας κατασκευή που διαθέτει ίσως τη κορυφαία αντικραδασμική τεχνολογία των ημερών μας. Αυτό λοιπόν το πατούμενο θα έχει κατά πως φαίνεται και συνέχεια.
Πριν από λίγο καιρό διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού που προορίζεται να είναι το sequel του φετινού Explosive. Οι εικόνες παρουσιάζουν ένα μοντέλο που χει τη κοψιά του ένδοξου προκατόχου του έχοντας βέβαια υποστεί μερικές ελαφρές τροποποιήσεις. Το κέλυφος του δείχνει να αξιοποιεί και πάλι το περίτεχνο πλεχτό Primeknit αλλά σε καλτσοειδή μορφή και να πω την αλήθεια μου θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο καλτσοειδές κολάρο του φετινού Hyperdunk στη premium εκδοχή του. Οι μικροκάψουλες Boost φαίνεται να ναι περισσότερες ενώ το πλαϊνό roll cage που χε το πρώτο μοντέλο δηλώνει και πάλι παρόν αλλά είναι λιγουλάκι πιο υπερυψωμένο καλύπτοντας έτσι περισσότερο μέρος του λογικά πολύ εύκαμπτου κελύφους. Δύο ακόμη στοιχεία που διατηρήθηκαν σχεδόν ίδια είναι το μεγάλο torsion plate με τη μορφή μεθυσμένου οχταριού αλλά και το coral μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας. Από κει και πέρα σχετικά με το παρουσιαστικό του Explosive 2017 παρατηρούμε ότι οι μικρές οβάλ οπές στο roll cage που είναι πια και το σήμα κατατεθέν της σειράς έχουν μια πιο ελλειψοειδή και ελαφρώς κεκλιμένη μορφή ενώ τα παχιά Three Stripes βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο σημείο αλλά με εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.
Για την ώρα δεν είναι σίγουρο αν αυτή θα είναι η τελική μορφή του νεότερου Crazy Explosive αν και ομολογώ πως δε θα με χάλαγε καθόλου να ναι όπως παρουσιάζεται στις εικόνες. Για την ώρα τόσο η ημερομηνία κυκλοφορίας του (προσωπικά εκτιμώ το καλοκαιράκι) όσο και η αρχική τιμή με την οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά.