22 Μαρτίου 2017

Testing Adidas Crazy Explosive Low

Εκεί που όλοι ανυπομονούσαν να δουν τι τους επιφύλασσαν για την φετινή χρονιά οι δημοφιλέστερες signature σειρές ξάφνου εμφανίστηκε το Adidas Crazy Explosive το οποίο κατάφερε κι έστρεψε πάνω του το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των sneakerheads. Η γερμανική εταιρεία επιθυμώντας διακαώς να υποτάξει και τον τελευταίο δύσπιστο κατασκεύασε και κυκλοφόρησε μια low έκδοση χωρίς κανενός είδους έκπτωση στη ποιότητα υλικών κατασκευής.
Αν το α-ψηλό Crazy Explosive θεωρείται η μπασκετική εκδοχή του Ultra Boost τότε η low του μορφή θα πρέπει να ναι το αδερφάκι του διάσημου running της ///. Η εταιρεία θέλοντας να ικανοποιήσει και τους λάτρεις των κοντών μπασκετικών παπουτσιών φρόντισε να απομακρύνει ότι περιττό υλικό υπήρχε περιμετρικά αλλά και πάνω από το ύψος των αστραγάλων χωρίς να αλλοιώνεται κάποιο από τα performing χαρακτηριστικά του μοντέλου. Ανάλογα τα βαλάντια που διαθέσει κάποιο θα μπορεί να προμηθευτεί είτε την φθηνή έκδοση με το mesh-άτο προς techfit κέλυφος είτε την ακριβότερη που αξιοποιεί Primeknit. Το κόντεμα του CE οδήγησε αναπόφευκτα σε μια μίνι ανάπλαση του heel counter χωρίς να αλλοιώνονται επ' ουδενί τα γνώριμα χαρακτηριστικά του. Από κει πέρα ότι υπήρχε στην ορίτζιναλ έκδοση επανεμφανίζεται και στη low οπότε έχουμε μια ενδιάμεση σόλα τιγκαρισμένη με χιλιάδες μικροκάψουλες Boost οι οποίες "συγκρατούνται" απ' την εξωτερική μεριά μέσω ενός γομοειδούς και ημιδιάφανου TPU πλαισίου ενώ από κάτω τους έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο torsion plate. Ακριβώς το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για τη κατασκευή της ημιδιάφανης εξωτερικής σόλας με το πρωτοποριακό και συνάμα εντυπωσιακό κοραλοειδές μοτίβο χάραξης που δυστυχώς φθείρεται κάπως γρήγορα. Όσο για το παρουσιαστικό του CEL δεν διαφέρει καθόλου από εκείνο του πανύψηλου CE.
Εν κατακλείδι, το Adidas Crazy Explosive Low είναι κατά 90% πιστό αντίγραφο της πρωτοεμφανισθείσας έκδοσης απ' την οποία υστερεί ουσιαστικά μόνο σε μπόι. Αν είστε φαν των κοντών μπασκετικών τότε η παρούσα έκδοση είναι ταμάμ για σας και κατιτίς φθηνότερη από την α-ψηλή. Για πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα performing βιντεάκια από τους μετρ στο είδος τους.