6 Μαρτίου 2017

Testing Nike PG1

Η Nike προφανώς έχει μπει σε διαδικασία ανανέωσης της ομάδας των signature μπασκετικών της παπουτσιών συστήνοντας μάλιστα τη δεύτερη σειρά της τα τελευταία τρία χρόνια. Επέλεξαν ένα ακόμα ηγέτη ομάδας από την ανατολική περιφέρεια ώστε να "ιδρύσουν" μια ακόμη signature σειρά και αυτός δεν είναι άλλος από τον ηγέτη των Indiana Pacers, τον κύριο Παύλο Γιώργη! Έστω και κάπως αργοπορημένα αλλά δικαιολογημένα κατά τη γνώμη ο Paul George αποκτά τη δική του σειρά παπουτσιών αφήνοντας στην άκρη της προσωπικές εκδόσεις (PEs) δημοφιλών swoosh μοντέλων. Το Nike PG1 αποκαλύφθηκε επίσημε περί τις αρχές Γενάρη και αποτελεί έμπνευση του Tony Hardman.
Το Nike PG1 μπορεί να είναι η νεότερη signature σειρά της εταιρείας ταυτόχρονα όμως ανήκει και στην ευρύτερη κατηγορία των low budget μοντέλων που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια. Το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι ουσιαστικά μια καλτσοειδής κατασκευή (bootie) από mesh υλικό η οποία διαθέτει την απαραίτητη fuse επίστρωση στο toe cap. Όπως είναι φανερό ένα μεγάλο μέρος της bootie κατασκευής καλύπτεται με ένα ενιαίο πάνελ στήριξης από δέρμα το οποίο μπορεί και να διαφέρει (σαν επιλογή υλικού) σε κάποιες εκδόσεις του μοντέλου. Αυτό που βγάζει μάτι είναι το εγκάρσιο στραπ στο κουτουπιέ του PG1 το οποίο είναι κι αυτό από mesh και περιέχει νήματα Flywire τα οποία συνδέονται με τη μορφή θηλιών με τα αντίστοιχα Flywire που "εκπορεύονται" από την εσωτερική πλευρά του κελύφους του παπουτσιού. Από κει και πέρα ακολουθεί μια ενδιάμεση phylon σόλα που εμφανίζει τρεις μικρές κορυφές στη βάση της φτέρνας ενώ κατά τη προσφιλή τακτική της εταιρείας ένας μόνο θύλακας Zoom Air επιλέχθηκε να τοποθετηθεί στο μοντέλο και μάλιστα στο γνωστό σημείο. Είπαμε κάνουμε οικονομία αλλά όχι κι έτσι! Ολοκληρώνοντας, έχουμε ένα πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον μοτίβο χάραξης που βασίζεται στο theme του παπουτσιού που δεν είναι άλλο από την αγάπη του PG για το ψάρεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτό το μπασκετικό το υλικό επιλογής της εξωτερικής σόλας μπορεί να ναι είτε ημιδιάφανο είτε συμπαγές. Από εμφάνιση το PG1 θα έλεγα πως σκίζει καθώς διαθέτει χαρακτήρα ενώ σαφέστατα είναι πολύ πιο ποιοτική κατασκευή σε σύγκριση με αντίστοιχη σειρά του Uncle Drew. Επίσης, ντεμπούτο κάνει και το νέο λογότυπο με το οποίο θα πορευτεί από δω και πέρα ο παίχτης και όντας αναπάντεχα συμπαθές και αρκετά ευρηματικό για τα γούστα της Nike.
Το Nike PG1 φυσικά αναμένεται να κυκλοφορήσει αν δε κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και το γεγονός πως η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο παρακάτω από τα 120 € το κάνει ακόμη πιο συμπαθές. Η Adidas μάλλον απέκτησε ένα ακόμη σοβαρό ανταγωνιστή στη low budget κατηγορία οπότε αυτό σημαίνει πως η διαδικασίας επιλογής για ένα φθηνό και ποιοτικό μπασκετικό δυσκόλεψε αρκετά Γι' αυτό κι εγώ θα σας αναφέρω το γνωστό "ρίξτε μια ματιά στο performing βίντεο που ακολουθεί" για να δείτε αν αξίζει το PG1 τα λεφτά του ή όχι!