28 Μαρτίου 2017

Adidas D Rose Englewood Boost

Είναι πλέον γεγονός πως κάθε signature σειρά που θέλει να σέβεται τον εαυτό της οφείλει και πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μια ακόμα σειρά η οποία θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Συνήθως δραστηριοποιείται στη σκιά της πρωταγωνίστριας σειράς εκμεταλλεύονται ορισμένα από τα τεχνολογικά ή σχεδιαστικά γνωρίσματα του εκάστοτε premium μοντέλου αλλά σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Έτσι, η signature σειρά του LeBron έχει ως "σκιώδεις σειρές" τις Soldier και Ambassador, η του Kobe την Mentality, η του KD την Trey 5 ενώ η σειρά του Derrick Rose διαθέτει δύο, την 773 και την Englewood. Το όνομά της προέρχεται από την περιοχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο άλλοτε MVP και ανήκει στα πιο κακόφημα προάστια της πόλης του Σικάγο. Το φετινό Englewood είναι το πέμπτο μοντέλο που αριθμεί η συγκεκριμένη σειρά και από τεχνολογικής ματιάς παρουσιάζεται πολύ πιο εξελιγμένο σε σχέση με τους προγόνους του.
Το Adidas D Rose Englewood Boost ναι μεν ανήκει στη κατηγορία των low budget μπασκετικών έχει όμως καταφέρει να χρησιμοποιήσει υψηλής ποιότητας υλικά για τη δόμησή του. Το βασικό υλικό κατασκευής του άνωθεν τμήματος ποικίλει ανάλογα με τη χρωματική έκδοση κι έτσι άλλοτε κυκλοφορεί φορώντας mesh κι άλλες φορώντας ένας είδος πλαστικού που ναι αρκετά εύκαμπτο. Κάτι σαν συνθετικό δέρμα καλύπτει τα σημεία που χουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να φθαρούν γρηγορότερα ενώ η επιλογή υλικού (TPU) για το στραπ παραμένει ίδια ανεξαρτήτως έκδοσης. Στο παρόν μοντέλο το στραπ αποτελεί προέκταση του heel counter και κινούμενο από την εσωτερική πλευρά καταλήγει στην εξωτερική μεριά κοντά στους πρόποδες των πρώτων οπών για τα κορδόνια. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που ναι φτυστή αυτή που υπήρχε στο Adidas D Rose 5 οπότε οι μικροκάψουλες Boost κάνουν ντεμπούτο πλέον και σ' αυτή τη σειρά. C(l)opy-paste αντίστοιχο και για το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας αφού ως γνωστόν "ain't broke don't fix it" ιδίως όταν πρόκειται για μια χάραξη που προσέφερε υψηλό επίπεδο πρόσφυσης.
Το αρκετά χονδροειδές είναι η αλήθεια παρουσιαστικό του Englewood Boost μπορεί να μη συνάδει με τις τρέχουσες σχεδιαστικές τάσεις παρ' όλα αυτά δεν παύει το κάνει ξεχωριστό. Το περίεργο αλλά περίτεχνα σμιλεμένο στραπ του με τα ανάγλυφα "νεύρα" δίνει μια πρόσθετη τσαχπινιά στη συνολική εικόνα του παπουτσιού. Τα σύγχρονα Three Stripes "στολίζουν" μόνο την εξωτερική πλευρά ενώ ένα μικρό λογότυπο του παίχτη δεσπόζει στη κορυφή της γλώσσας. Φυσικά το ζευγάρι έχει την έγκριση του Derrick εξού και η φαρδιά πλατιά υπογραφή του στην εξωτερική σόλα, εκεί όπου βρίσκουμε και το σήμα της νίκης αλλά και το όνομα της μητέρας του ακριβώς στη μύτη κάθε παπουτσιού. Τέλος, τα μικρά και διακριτικά λογότυπα του πρώην MVP ακριβώς στο μέσο του torsion plate καθώς και στη κορυφή της γλώσσας αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση προς πρόκειται για μέλος της οικογένειας παπουτσιών του D Rose.
Το Adidas D Rose Englewood Boost θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η κοντή εκδοχή του ορίτζιναλ D Rose 5 έστω και με μια μικρή χρονική καθυστέρηση. Τα πρώτα μοντέλα της σειράς Englewood έχουν τιμηθεί κατά καιρούς από αρκετούς παίχτες του NBA όμως την παρούσα έκδοση αδυνατώ να βρω αν την προτίμησε κάποιος συγκεκριμένος. Όπως και να χει πρόκειται για ένα καλοστημένο και οικονομικά προσιτό μπασκετικό μοντέλο που μας δίνει την ευκαιρία να ξανα-γνωρίσουμε τη πρώτη γενιά μπασκετικών που διέθεταν ενδιάμεση σόλα γεμάτη με κάψουλες Boost. Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι μια τρανή απόδειξη πως και οι πολύ λιγότερο προβεβλημένες σειρές των αθλητικών εταιρειών μπορούν να προσφέρουν εξίσου ποιοτικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται μια περιουσία για ένα μπασκετικό. Το D Rose Englewood Boost αποτελεί επίσης τρανό παράδειγμα πως οι πολύ δικοί σου άνθρωποι σε γνωρίζουν πλέον απ' έξω και ανακατωτά και έχουν σχεδόν απόλυτη γνώση των γούστων σου! Danke!