24 Μαρτίου 2017

Έτοιμο το νέο Adidas Dame 4 (preview)

Μπορεί να χουν περάσει μόνο τρεισήμισι και κάτι μήνες από τη επίσημη παρουσίαση του τρίτου μοντέλου της signature σειράς του Damian Lillard παρ' όλα αυτά όμως φαίνεται πως είναι ήδη έτοιμος ο μελλοντικός αντικαταστάτης του. Πριν μερικές ώρες διέρρευσαν (?) στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες αλλά πεντακάθαρες φωτογραφίες του επερχόμενου Adidas Dame 4 ή αν προτιμάτε καλύτερα του D Lillard 4. Πολλές υπερωρίες πρέπει να κάνουν φέτος στο Χερτζογκενάουραχ (τα κεντρικά γραφεία της Adidas)!
Το εικονιζόμενο παπούτσι που φέρει το λογότυπο του ηγέτη των Trailblazers δείχνει αρκετά φουτουριστικό αν και ελαφρώς χοντροκομμένο σαν τον προκάτοχό του. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες διακρίνουμε ένα καλτσοειδές κέλυφος (bootie) που συνδυάζει δύο ειδών υλικά κι ένα εξ' αυτών πιθανόν να είναι το fusedmesh που πρωτοείδαμε φέτος. Φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να χει εγκαταλειφθεί από τόσο νωρίς ένα νέο και τόσο πολυδιαφημισμένο υλικό οπότε αυτό που διακρίνουμε στη περίμετρο του κελύφους είναι fusedmesh. Αυτό προοδευτικά αντικαθίσταται από κλασικού τύπου mesh πέριξ του κολάρου που ναι αρκετά ελαστικό γεγονός που μας βάζει σε υποψίες για τυχόν ύπαρξη τεχνολογίας Techfit. Εν συνεχεία παρατηρούμε πως τα κορδόνια διέρχονται μέσα από θηλιές που δημιουργούνται από τρία χοντρά καλώδια μια τρόπον τινά παραλλαγή της τεχνολογίας Flywire από τη Nike. Ακολουθεί μια ενδιάμεση σόλα που εμφανισιακά είναι λιγότερο χοντροκομμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του D Lillard 3 κι επειδή σε μερικά σημεία είναι ελαφρώς υπερυψωμένη μάλλον θα χρησιμεύει κι ως σασί οπότε μάλλον θα αξιοποιεί και πάλι διπλής εντάσεως (dual density) Bounce υλικό. Όσον αφορά την εξωτερική σόλα οι φωτογραφίες δεν βοηθούν ιδιαίτερα οπότε το μόνο που μπορεί να ειπωθεί κρίνοντας από το προφίλ του παπουτσιού είναι πως σίγουρα θα διαθέτει καινούργια χάραξη. Εμφανισιακά το Adidas Dame 4 θυμίζει λιγάκι το προπολεμικό Reebok Reignman III σε μια πιο εκσυγχρονισμένη βερσιόν του αν και θεωρώ πως κουβαλάει κάποια γονίδια από το Crazy Light Boost 2016 αλλά και το D Lillard 3.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τέταρτο μοντέλο της σειράς του Δαμιανού θα χουμε τους επόμενους μήνες και λογικά δε θα πρέπει να το αναμένουμε πριν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Πως σας φαίνεται το μέλλον της σειράς?