28 Φεβρουαρίου 2017

Testing Under Armour Charged Controller

Κι όμως πέρα από τη signature σειρά παπουτσιών του Stephen Curry η Under Armour διαθέτει και άλλα μπασκετικά μοντέλα εξίσου καλοκατασκευασμένα αλλά σαφώς λιγότερο προβεβλημένα. Το Under Armour Charged Controller ανήκει σ' αυτή τη κατηγορία και αποτελεί μια κατά το ήμισυ νέα πρόταση της αμερικάνικης εταιρείας αφού άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η premium εκδοχή ενός εκ των τελευταίων μπασκετικών προϊόντων της, του ClutchFit Drive 3 Low. Μάλλον η εταιρεία πήρε χαμπάρι έστω και κάπως αργοπορημένα πως πρέπει να "απαγκιστρωθεί" από τη σχέση εξάρτησης που χει με τη signature σειρά του δις MVP Στεφανάκου και να προτείνει στο αγοραστικό της κοινό κάτι διαφορετικό και καινοτόμο.
Το Under Armour Charged Controller αποτελεί - φαντάζομαι όχι μόνο για μένα - την Elite έκδοση του τρίτου μοντέλου της σειράς ClutchFit Drive και για την ακρίβεια της κοντής του βερσιόν. Η βασικότερη και μοναδική διαφορά του απ' το φτωχό και ταπεινό CFD3 εστιάζεται στο κέλυφος και στην επιλογή του υλικού που χει γίνει για τη δόμησή του. Η τεχνολογία ClutchFit που δομούσε το κέλυφος παραχώρησε τη θέση του σε ένα ενιαίο woven υλικό καθιστώντας το Controller ως το πρώτο μπασκετικό της UA με υφαντό επάνω τμήμα που προσεγγίζει περισσότερο το Flyknit της Nike παρά το Primeknit της Adidas. Τα μόνα δύο πράγματα που διαθέτει το νέο κέλυφος και προέρχονται από το CDF 3 Low είναι οι υφασμάτινοι ιμάντες για τα κορδόνια αλλά και το μικρό heel counter. Τα υπόλοιπα μέρη που συστήνουν το κατασκευή είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που προϋπήρχαν στο CDF 3 τόσο στη κοντή όση και στη mid βερσιόν του. Ενδιάμεση σόλα από Micro G υλικό με μια μικρή δόση από Charged στη περιοχή της φτέρνας και χάραξη με κλασικό κυματοειδές μοτίβο το οποίο διακόπτεται στο έμπροσθεν μέρος εξαιτίας δύο μεγάλων ρόμβων. Εμφανισιακά είναι πολύ απλό και λιτό χωρίς κάτι το αξιοζήλευτο ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί επομένως η όλη τσαχπινιά του παπουτσιού θα βασίζεται κατά κύριο λόγω στην επιλογή που θα γίνεται για χρωματισμό του κελύφους.
Το Under Armour Charged Controller είναι ουσιαστικά το πρώτο δειλό εγχείρημα της UA στη προσπάθεια που επιχειρεί ώστε να ακολουθήσει τις υφαντές τεχνολογίες που χουν αναπτύξει εδώ και καιρό οι βασικοί της ανταγωνιστές. Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εδώ και περίπου δύο μήνες και η τιμή του είναι αρκετά αρμυρούτσικη θα έλεγα. Παρακάτω θα βρείτε δύο performing βιντεάκια του παπουτσιού σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε γι' αυτό και όχι για την οικονομικότερη εκδοχή του.