1 Φεβρουαρίου 2017

Testing Air Jordan Melo M13

Τι κι αν ο Melo δε διανύει και τις καλύτερες των ημερών του με τη φανέλα των New York Knicks, η signature σειρά παπουτσιών του υπό την αιγίδα της Jordan Brand έφτασε στον πολυπόθητο κι ενίοτε γρουσούζικο αριθμό 13. Η δεύτερη μακροβιότερη σειρά της JB αποκάλυψε κάμποσες μέρες πριν τα περασμένα Χριστούγεννα το τελευταίο της μοντέλο που είναι μερικώς ανανεωμένο τόσο τεχνολογικά όσο και εμφανισιακά. Sweet like Melo τούτη τη φορά ή ακόμη ένα αδιάφορο μοντέλο για τον κατά πολλούς πιο υπερεκτιμημένο παίχτη της γενιάς του?
Τα υλικά που χουν επιλεγεί για τη κατασκευή του κελύφους του νέου Melo είναι λίγο πολύ εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν και στο περασμένο μοντέλο. Mesh κέλυφος με δύο όψεις διχτύωσης με την πιο light εκδοχή να ενισχύεται με πολλές μικρές και κοφτερές πυραμιδοειδείς έδρες από kurim υλικό. Η τεχνολογία Flight Web δηλώνει και πάλι παρόν κι έτσι υφασμάτινοι ιμάντες ξεπηδούν μέσα από το κουφάρι σχηματίζοντας θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών. Το κόνσεπτ στο θέμα αντικραδασμική προστασία παραμένει ίδιο για ακόμη μία χρονιά και γι' ακόμη ένα Melo. Ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό η οποία διαθέτει μόνο έναν θύλακα Zoom Air στο γνωστό σημείο και μια λεπτή pebax πλάκα ακριβώς από πάνω αφού έτσι το "επιβάλλει" η τεχνολογία FlightSpeed. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας συνίσταται μόνο από οριζόντιες γραμμές που κατά τόπους είναι ελαφρώς υπερυψωμένες και πιο συμπαγείς. Η εξωτερική εμφάνιση του Melo M13 δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο πέραν του μοτίβου με τις πυραμιδοειδείς έδρες που καλύπτουν σχεδόν κάθε πτυχή του παπουτσιού (επιφάνεια κελύφους, ενδιάμεση σόλα).
Το Air Jordan Melo M13 μπορεί να καθυστέρησε τη παρουσίασή τους αυτό όμως δε το εμπόδισε από το να ξεκινήσει να διατίθεται νωρίς νωρίς. Η τιμή του αρκετά τσιμπημένη ιδίως για ένα μοντέλο της εν λόγω σειράς που είναι αλήθεια δε χαίρει και μεγάλης εκτίμησης και ας έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει. Από δω και πέρα η συνέχεια συνέχεια είναι γνωστή. Καλή θέαση και καλορίζικα σε όσους τα αποκτήσουν.