14 Φεβρουαρίου 2017

Testing Nike Zoom Live 2017

Δυναμικά φαίνεται να χει μπει τη φετινή χρονιά η Nike στη κατηγορία των low budget παπουτσιών. Το Zoom Live 2017 είναι το μοντέλο που θα μας απασχολήσει σήμερα απ' την εν λόγω κατηγορία που φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές τα τελευταία χρόνια. Το Live 2017 πιθανότατα να είναι η συνέχεια της σειράς Hyperlive που ξεκίνησε πέρυσι αλλά μάλλον τη τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να ξεφορτωθούν - επιτέλους - τη λέξη "Hyper" από την περιγραφή τον προϊόντων τους που χε κουράσει αλλά και μπερδέψει πολύ κόσμο.
Το Nike Zoom Live 2017 είναι μια συμπαθέστατη κατασκευή που θα έλεγε κανείς ότι διαθέτει λίγο απ' όλα. Το κέλυφος του είναι από textile mesh που θυμίζει λίγο εκείνο του Kobe X μόνο που είναι πολύ πιο εύκαμπτο και όχι τόσο στρυφνό σαν τότε ενώ fuse καλύπτει σημεία που είναι επίφοβα για γρήγορη φθορά. Μονάχα περιμετρικά των αστραγάλων εμφανίζεται διαφορετικό υλικό αφού υπάρχει η εύλογη ανάγκη για υποστήριξη και lockdown με το τελευταίο να ενισχύεται από ένα εγκάρσιο στραπ, μια πολύ προσφιλή τακτική της swoosh. Ακολουθεί κλασικά η ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό που ως συνήθως διαθέτει έναν μόνο ορθογώνιο θύλακα Zoom Air και μόνο στο έμπροσθεν τμήμα. Το σημείο που θεωρητικά έχει και το μεγαλύτερο στιλιστικό ενδιαφέρον είναι η εξωτερική σόλα με χάραξη που μιμείται το αποτύπωμα πέλματος αλλά σε ψηφιοποιημένη μορφή. Σα σιλουέτα το Live 2017 δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο γι' αυτό και επιστρατεύτηκαν δύο μεγάλα swoosh ένα στη εξωτερική σόλα που σε "στέλνει" κατευθείαν στα 90s κι ένα πάνω στο στραπ σε μια προσπάθεια να τονωθεί το παρουσιαστικό του.
Το Nike Zoom Live 2017 έχει κάνει την εμφάνισή του και στην ελληνική αγορά και σε τιμή εξαιρετικά προσιτή. Μπορεί να μην είναι signature μοντέλο παρ' όλα αυτά διαθέτει πολλά στοιχεία απ' τη low budget υποκατηγορία για να μαστε και πιο ακριβείς. Το Zoom Live είναι μια καλή εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που δεν συγκινηθήκατε από το Kyrie 3 αλλά πριν κάνετε οτιδήποτε ξέρετε τι οφείλετε να παρακολουθήσετε πρώτα.