22 Οκτωβρίου 2022

One more Take!!(official photos)

Και ενώ είμαστε εν αναμονή του έκτου Why Not Zerο, η Jordan Brand κυκλοφόρησε από το πουθενά και χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση το τέταρτο μοντέλο της take-down σειράς του Russell Westbrook. Το τέταρτο Jordan One Take είναι κάτι παραπάνω από γεγονός και διαδέχεται το περσινό μοντέλο που η πικρή αλήθεια είναι πως έτυχε μεγαλύτερης αποδοχής τόσο από τον Westbrook όσο κι απ' το αγοραστικό κοινό.
Όταν πρωτοαντίκρισα το Jordan One Take 4 νόμιζα πως ήταν παπούτσι για fit-γυμναστηριακούς τύπους όμως σύντομα διαψεύστηκα. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής συνδυάζει τα ίδια ακριβώς υλικά με το One Take 3 και με τις ίδιες περίπου αναλογίες. Έχουμε ένα bootie υπόστρωμα το οποίο καλύπτεται από ένα screen mesh περίβλημα όπως πριν αλλά στην εσωτερική πλευρά έχει επεκταθεί το συνθετικό δέρμα μέχρι το "μυτάκι". Οι υφασμάτινες λούπες εξακολουθούν να υπάρχουν με εκείνες στην εσωτερική μεριά να χουν μετακινηθεί προς τα πίσω. Η ενδιάμεση σόλα του δεν έχει την ίδια επιθετική χάραξη, είναι πολύ πιο ήπια θυμίζοντας λίγο από Adidas Top Ten 2000. Φυσικά κι είναι από phylon foam και φυσικά φέρει έναν μονάχα θύλακα Zoom Air που φυσικά και πάλι βρίσκετε στην μπροστινή περιοχή της σόλας. Τέλος, η εξωτερική σόλα του Take 4 είναι μονοκόμματη και περιέχει μόνο herringbone συν ένα μικρό torsion plate. Σχεδιαστικά το παπούτσι δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι ένα πιο μαζεμένο και διορθωμένο σχέδιο του One Take 3 κι είμαι βέβαιος πως θα το δούμε σε αρκετές παρδαλές εκδόσεις. Τώρα που το πρόσεξα παραπάνω μου φέρνει στο μυαλό λίγο το Air Jordan A Flight του 2011! 
Το Jordan One Take 4 διατίθεται ήδη μέσω του επίσημου site της εταιρείας στη ολοστρόγγυλη τιμή των 100 ευρώ. Τώρα πείτε με κακοπροαίρετο αλλά πως γίνεται μη flagship μοντέλο να τιμολογείται μόλις 10 ευρώ φθηνότερα από το Jordan Luka 1??