28 Οκτωβρίου 2022

Ένα Jordan αλά κινεζικά! (unofficial photos)

Μη μπερδεύεστε, δεν πρόκειται για κάποιο takedown μοντέλο της Jordan Brand αλλά για ένα μπασκετικό της κινεζικής Qiaodan Sports. Η εταιρεία έγινε ευρέως γνωστή το 2012 όταν ο Μιχαλάκης την μήνυσε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αφού η ίδια έκανε χρήση του ονόματός του και άλλων συμβόλων που είναι συνδεδεμένα με τον MJ. Σα να λέμε πως υπάρχει ελληνική εταιρεία αθλητικών με την ονομασία Τζόρνταν και σύμβολα σχετιζόμενα με το νούμερο 23. Ο Μιχαλάκης δικαιώθηκε το 2020 όμως φέτος η Κινέζοι "εισχώρησαν" στο NBA προμηθεύοντας με μπασκετικά υποδήματα τον Keldon Johnson των San Antonio Spurs.
Το παπούτσι που βλέπετε ονομάζεται Qiaodan Fengci 6 Pro με τον γκαρντ των Spurs να φοράει PEs που δεν τις λες κι άσχημες. Συνθετικά υλικά συνιστούν το κοντό πλαίσιο του παπουτσιού οπότε mesh και φυσικά μπόλικες δόσεις από fuse επιστρώσεις. Η PE έκδοση για τον Johnson είναι λίγο πιο προσεγμένη με λιγοστό δέρμα στη κορυφής της γλώσσας εκεί όπου συναντάμε και το λογότυπο του παίχτη. Το foam που χρησιμοποιούν δε το γνωρίζω, έχει βέβαια την ονομασία Kungfu και μάλιστα Turbo όμως δε ξέρω τι είδος foam είναι ακριβώς. Σα σχέδιο το Fengci 6 Pro μου φέρνει στο μυαλό το Nike Kobe AD Exodus, διόλου απίθανο να το χουν ξεπατικώσει αφού οι άνθρωποι εκεί είναι μετρ του είδους στο να "ξεπατικώνουν" οτιδήποτε από το πιο απλό πράγμα έως το πιο σύνθετο.
Εσάς πως σας φαίνεται το Qiaodan Fengci 6 Pro? Είναι κάτι για το οποίο θα ξοδευόσασταν ή θα επιλέγατ πιο εδραιωμένα στις συνειδήσεις μας κινεζικά brands?