6 Οκτωβρίου 2022

Jimmy gets his sneakers! (unofficial photos)

Πριν περίπου δύο μήνες σας είχα παρουσιάσει τις πρώτες ανεπίσημες αλλά όχι και τόσο ξεκάθαρες φωτογραφίες του επισήμως πρώτου signature παπουτσιού του Jimmy Butler. Απ' τη στιγμή που ο Jimmy ήταν sneaker free agent αρκετές εταιρείες κυνήγησαν μια συμφωνία μαζί του και η Li-Ning πλειοδότησε και του "υποσχέθηκαν" πως θα χε επιτέλους του καταδικό του μπασκετικό. Η φετινή θα είναι η δωδέκατη σεζόν του στο NBA και θα την ξεκινήσει φορώντας τα λεπτεπίλεπτα και εντυπωσιακά Li-Ning JB1!
Παρατηρώντας τις νέες και λεπτομερέστερες φωτογραφίες του Li-Ning JB1 πιστεύω όλο και περισσότερο πως σχεδιαστικά είναι c(l)opy-paste το Nike Kyrie Low ή το Kyrie Low 2 αν προτιμάτε! Το JB1 είναι μια ημίψηλη κατασκευή που χρησιμοποιεί αποκλειστικά λεπτό textile mesh συνοδεία fuse στρώσεων για τη κατασκευή του αν μη τι άλλο αεροδυναμικού πλαισίου. Προσθέστε το ασύμμετρο εξωτερικό heel counter και τη πλευρική μπαριέρα με τις γρίλιες και βουαλά το ένα κομμάτι της κατασκευής. Η ενδιάμεση σόλα του είναι τελικώς αποσπώμενη όπως συμβαίνει με τα τελευταία Wade μοντέλα και προέρχεται από Boom foam, το βασικό αντικραδασμικό υλικό με το οποίο εξοπλίζει τα νέα της μπασκετικά - κι όχι μόνο - η κινεζική εταιρεία. Η εξωτερική σόλα του JΒ1 δε φέρει κάποια εξεζητημένη χάραξη αφού προτιμήθηκε η ασφάλεια κι σιγουριά του herringbone και μάλιστα με παχουλές γραμμές! Όσον αφορά το torsion plate από ανθρακόνημα που διακρίνουμε στη σχισμή της σόλας δε γνώριζω αν αποτελεί μέρος της midsole ή είναι κολλημένη στο πάτωμα του κουφαριού. Το λογότυπο του Jimmy ήταν γνωστό από καιρό αφού εμφανιζόταν ήδη σε πολλές PEs που φορούσε δύο χρόνια τώρα αλλά και πάλι δεν αναδεικνύεται αφού το λογότυπο τη Li-Ning είναι πιο "χτυπητό".
ΤΕύχομαι να εισακουστούν οι προσευχές μου και το Li-Ning JB1 να είναι το πρώτο signature που θα δούμε μετά από χρόνια στην ελληνική αγορά ή στη χειρότερη περίπτωση να εμφανιστεί κάπου στην ανατολική Ευρώπη! Να στε σίγουροι πως αν ανακαλύψω κάτι τέτοιο θα σας ενημερώσω ASAP!