11 Ιουνίου 2022

Check out the Jordan 37 and its tech specs! (unofficial photos)

Εν τέλει, το παπούτσι με το οποίο εθεάθη ο Jason Tatum να κάνει την προθέρμανσή του πριν το Game 5 της γκρανγκινιολικής και χιτσκοκικής σειράς παιχνιδιών μεταξύ Heat-Celtics, αποδείχθηκε πως ήταν το Air Jordan XXXVII αριθμητικά 37! Προσωπικά, πίστευα πως πρόκειται για το πρώτο επίσημο signature Τζορντανικό του Tatum αλλά διαψεύστηκα αλλά προς υπεράσπισή μου θα επικαλεστώ το γεγονός ότι οι φωτογραφίες ήταν αρκετά θολές κι έτσι εξαπατήθηκα κύριοι ένορκοι! Προχθές πήραμε μια ιδέα από το AJ37 όμως σήμερα κυκλοφόρησαν οι πρώτες ξεκάθαρες και λεπτομερέστατες φωτογραφίες του μοντέλου. Για πάμε να δούμε τι νέο μας προτείνει ο δισεκατομμυριούχος Μιχαλάκης!
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το Air Jordan 37 θα εκμεταλλεύεται κάποια απ' τα υλικά που είχε το Air Jordan 36 καθώς και μια απ' τις δύο καινοτομίες που περιέχει το Jordan Luka 1. Για το πλαίσιο του παπουτσιού επιστρατεύθηκε το leno-weave υφαντό που κυριαρχεί στο πανάλαφρο πλαίσιο του AJ36 συν έναν αρκετά προσεγμένο εξω-σκελετό από fuse ως backing και συνθετικό (ίσως κι όχι) δέρμα περιμετρικά της βάσης ώστε να υποστηρίζουν το πλαίσιο αλλά και να το προστατέψουν από φθορές. Η ενδιάμεση σόλα του είναι εμφανώς διχοτομημένη κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως στο 36άρι έπεσε η αυλαία για την Eclipse Plate εποχή και επανήλθαμε στο shank plate από ανθρακόνημα. Για τη σύνθεση της (phylon) midsole επιχειρήθηκε κάτι πολύ σπέσιαλ αφού το πίσω μέρος όπου ξεχωρίζει η ημιδιάφανη TPU μπαριέρα που περιέχει Formula 23, το νεοσύστατο foam που έκανε το ντεμπούτο στο Luka 1 ενώ στο μπροστινό τμήμα έχουμε double-stack Zoom συν μισό Zoom Air strobel board όμοιο με εκείνο που βρίσκεται στο Kyrie 8. Η εξωτερική σόλα του Air Jordan VII αποτελεί πηγή έμπνευσης για την σόλα του AJ37 κάτι πολύ φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Σχεδιαστικά θα έλεγα πως το AJ37 μου θυμίζει το διαστημικό για κείνη την εποχή Air Jordan XXII χωρίς βέβαια τα packs του ενώ υπό σε συγκεκριμένες γωνίες του μου φέρνει και λίγο από το Air Jordan Melo M3. Αυτό που ίσως να ξέχασαν να "δανειστούν" από το 7άρι είναι το χαρακτηριστικό του heel patch, απλά ντροπή.
Ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και αρχική τιμή διάθεσης μη περιμένετε να μάθετε από τόσο νώρις όμως θεωρώ πως για το δεύτερο (τιμή) θα κυμαίνεται στα επίπεδα του περσινού κωδικού άντε και λίγο παραπάνω.