7 Ιουνίου 2022

Reebok Answer IV (Step Over)

Το baby Sky Hook του Earvin Magic Johnson το 1987 στο καθαγιασμένο παρκέ του Boston Garden, το καθοριστικό τρίποντο του John Paxson το 1993 στην άλλοτε America West Arena, το μνημειώδες Last Shot του Michael Jordan το 1996 στο πάντα θορυβώδες Delta Center, το τρίποντο ανάσα του Ray "Shuttlesworth" Allen το 2013 στην America Airlines Arena, το chasedown block του LeBron James μαζί με το τρίποντο μαχαιριά του Kyrie Irving το 2016 στο Game 7 είναι μερικές απ' τις εμβληματικότερες στιγμές στην ιστορία των Playoffs! Σ' αυτές θα πρόσθετα μια επίσης καθοριστική στιγμή σε αγώνα της post season και πρόκειται για μια "αλήτικη" μπασκετική κίνηση που μνημονεύεται μέχρι σήμερα κι ανήκει φυσικά στον πιο ταλαντούχο και συνάμα αντισυμβατικότερο κοντό στην ιστορία του αθλήματος, τον Allen Iverson. Happy Birthday AI!!
Ο AI έχοντας αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίχτης της κανονικής περιόδου 2000-2001, εισήλθε στο παρκέ του τέως Staples Center για τον πρώτο ματς των Τελικών του 2001 απόλυτα προσηλωμένος και πανέτοιμος να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Lakers. Το δίδυμο Shaq-Kobe ηττήθηκε για πρώτη και μοναδική φορά σε εκείνα τα Playoffs χάρη στην εξωπραγματική εμφάνιση του "Αλανιού" που ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας 48 πόντους. Η στιγμή που έμελλε να μείνει στην ιστορία ήρθε στα 50 δεύτερα πριν την λήξη της παράτασης! Ο Iverson υπό την ασφυκτική πίεση του Tyronn Lue επιχείρησε τη διείσδυση, σταμάτησε, έκανε τη θανατηφόρα "σταυρωτή" του και σούταρε πάνω απ' το απλωμένο χέρι του Lue. Το "θύμα" σωριάστηκε ανήμπορο μπροστά απ' τον πάγκο της ομάδας του κι ο "Answer" θέλοντας να ξεφτιλίσει τον προσωπικό του αντίπαλο πέρασε με χαρακτηριστική υπεροψία από επάνω του! Α-Λ-Η-Τ-Ε-Ι-Α! Μετά από αυτή την παράσταση και την μετέπειτα χειρονομία, τα ασπρόμαυρα Reebok Answer IV που φορούσε σ' εκείνο τον αγώνα "βαφτίστηκαν" από τους sneakerheads ως τα "Step Over", μια φράση που ειπώθηκε άλλωστε κι από τον τότε εκφωνητή του αγώνα Marv Albert όταν περιέγραφε εκείνο το στιγμιότυπο.
Όσον αφορά τα παπούτσια καθαυτά, πέραν του ασπρόμαυρου παρουσιαστικού τους όλα τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί σε εκτενέστερη περσινή δημοσίευσή μου την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον σύνδεσμο που ακολουθεί.