19 Ιουνίου 2022

Back-2-back for Cosmic Unity! (unofficial photos)

Ένα από τα μπασκετικά που έκαναν πολύ μεγάλη "φασαρία" απ' τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν στο διαδίκτυο ήταν τα Nike Cosmic Unity που εσφαλμένα θεωρήθηκαν από πολλούς ως τα επίσημα μπασκετικά του Anthony "The Brow" Davis. Τελικώς δεν ήταν όμως κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρκετών ενώ δεν ήταν λίγοι οι NBAers που τα προτίμησαν δείχνοντας το οικολογικό τους πρόσωπο. Η Nike δεν προτίθεται να εγκαταλείψει από τόσο νωρίς το νέο της εγχείρημα με καινούργια μπασκετικά προερχόμενα από ανακυκλώσιμα υλικά εξού και το Cosmic Unity 2 που βλέπετε.
Σε πλήρη αντίθεση με το ορίτζιναλ Cosmic Unity που ήταν γεμάτο από καμπύλες, κύκλους και ογκώδη οβάλ σημεία, το δεύτερο Unity διαθέτει πολλές και κοφτερές γραμμές. Το πλαίσιό του δεν έχει το καρέ παρουσιαστικό που προκατόχου αλλά απότομες γραμμές από διαφόρων ειδών υλικά με το mesh να πρωταγωνιστεί. Εκεί που έχει αλλάξει παντελώς το νέο Unity είναι στη μορφή της ενδιάμεσης σόλας του και πολύ πιθανό στο κυρίως συστατικό δόμησής της. Η midsole εκτείνεται ξανά πάνω στο πλαίσιο με το χαρακτηριστικό μεγάλο swoosh να είναι απορροφημένο από το foam (πιθανό από ανακυκλώσιμο phylon) ενώ η ογκώδης "τουρμπίνα" που διέθετε το Unity 1 έχει σχεδόν ξεριζωθεί. Το πάτωμα του δεν είναι πια μονοκόμματο αλλά έχει χωριστεί στα δύο και στο μέσο της midsole διακρίνεται εμφανώς το torsion plate. Στην εξωτερική πλευρά του αναγράφεται το Air Zoom οπότε θεωρώ απίθανο το Unity 2 να μη περιέχει όπως και πέρυσι Zoom Air strobel ή έστω δύο θύλακες Zoom.
Ψυχανεμίζομαι πως το Nike Cosmic Unity 2 θα το δούμε επισήμως λίγο πριν την εκκίνηση της νέας σεζόν στο NBA και με τη τιμή του ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με τον πρωτότοκο.