18 Μαρτίου 2022

Just Pounce on it!! (official photos)

Η Anta θέλοντας να διευρύνει τη γκάμα των μπασκετικών της προϊόντων και δη των signature σειρών της επέλεξε να ιδρύσει μια take-down συλλογή για τα μάτια του Gordon Hayward. Ναι, ο GH δεν είναι σταρ επιπέδου Kyrie, Γιάννη, Curry, Harden που έχουν δύο ή και τρεις παράλληλες συλλογές όμως ο Hayward δε παύει ναι στέκεται αξιοπρεπώς στη λίγκας ακόμη και μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό που είχε υποστεί προ ετών.
Το παπούτσι που βλέπετε ονομάζεται Anta Pounce 1.0 κι είναι εύκολα αντιληπτό πως είναι εμπνευσμένο από το Anta GH2! Σχεδιαστικά δεν έχει το επιθετικό παρουσιαστικό του GH2, είναι σαφέστατα ηπιότερο και μπορεί να "λείπουν" για λόγους οικονομίας κάποια υλικά παρ' όλα αυτά δείχνει αρκετά περιποιημένο. Το κέλυφός του Pounce 1 εκμεταλλεύεται ένα είδος απαλού mesh που συνεργάζεται με συνθετικό δέρμα στη μία πλευρά του και κυρίως στη περιοχή πέλματος. Το κοφτερό "δόντι" που εκτεινόταν στο πλαίσιο του GH2 κι αποτελούσε συνέχεια του torsion plate έχει αντικατασταθεί από ένα μικρότερο "δόντι" που προέρχεται από το FreshFoam με το οποίο έχει κατασκευαστεί η ενδιάμεση σόλα του όμορφου Pounce. Για την μορφολογία της εξωτερικής σόλας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα όμως απ' τη μία και μοναδική φωτογραφία αχνοφαίνεται μια χάραξη παραπλήσια του GH2. Το σχέδιο όπως ανέφερα και νωρίτερα είναι δίχως αμφιβολία μια take-down εκδοχή του δεύτερου GH ή ενδέχεται να είναι κι ένα προσχέδιο εκείνου του παπουτσιού.
Ως γνωστόν μπασκετικά προϊόντα της Anta δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά αλλά διάολε θα ήθελα να δω να σουλατσάρουν επιτέλους κι εδώ κάποια από τα υποδήματα της Anta ακόμη κι αν πρόκειται για το συμπαθέστατο Pounce 1.0 του "Commissioner Gordon"!