13 Μαρτίου 2022

The Exhibit with a successor!! (official photos)

Η Adidas όπως κι όλα τα μεγάλα brands που καταπιάνονται με το άθλημα της καλαθόσφαιρας και δη με τα ανάλογα υποδήματα ναι μεν έχουν επικεντρωθεί στις signature σειρές τους όμως δε παραλείπουν να ασχοληθούν και με τα team models. Ένα απ' αυτά είναι το Exhibit A που σύντομα όπως βλέπετε θα δώσει τη θέση στο δεύτερο κωδικό της πλέον συλλογής των Γερμανών.
Για τον ερχομό του Adidas Exhibit B σας είχα προϊδεάσει από τον Οκτώβριο του 2021 όμως οι νεότερες φωτογραφίες του, έστω κι από κατάλογο, αποκρυπτογραφούν καλύτερα τη φιγούρα αλλά και τα υλικά κατασκευής του. Βλέπουμε ένα mid-cut πλαίσιο από mesh ανάλογο εκείνου που είδαμε στο Exhibit A αλλά άνευ του TPU εξωτερικού heel clip που ξεχώριζε κι αυτό προφανώς έγινε γιατί η ενδιάμεση σόλα του B έχει υπερυψωθεί όχι μόνο στο τακούνι αλλά κατά μήκος του. Το LightStrike είναι το υλικό που επιλέχθηκε ξανά για την ενδιάμεση σόλα του που ναι αρκετά mm ύψος και με κυματοειδή "περίφραξη". Εκείνο το σημείο που κάνει ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον το Exhibit B είναι η μορφολογία της εξωτερικής του σόλας με την έντονα κυματοειδή μορφολογία που βρίσκεται στη περιοχή της καμάρας του πέλματος. Και σα να μην έφτανε αυτό, διακρίνουμε μια ψηφιοποιημένη χάραξη με χιλιάδες μικρά nibs που αμφιβάλλω αν είναι τόσο ανθεκτικά και λειτουργικά. Το σχέδιο του Adidas Exhibit B δείχνει ότι έχει προσεχτεί αρκετά και μοιάζει επιθετικότερο απ' το προηγούμενο Exhibit κυρίως λόγω της έντονα λαξευμένης εξωτερικής σόλας αλλά και των ζωγραφισμένων Three Stripes στο χείλος της φτέρνας του.
Το Adidas Exhibit B αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα με τη τιμή του να μη ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Ψηλότερη έκδοση με υπερυψωμένο κολάρο σα του Exhibit A δε πρόκειται να δούμε ή δεν ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα.