8 Μαρτίου 2022

Crossover Culture Sniper LP2 (Black Night Gum)

The game has changed. The sneakers should too. Με αυτό το σλόγκαν συστήθηκε στο φίλαθλο μπασκετικό κοινό η νέα εταιρεία ένδυσης και υπόδησης ονόματι Crossover Culture. Ιδρύθηκε το 2018 από τον Ryan Duke με έδρα το Λος Άντζελες και πρωταρχικό της μέλημα αποτελεί η κατασκευή ποιοτικοτατων performing μπασκετικών για τον σύγχρονο παίχτη που κάνει κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ευελπιστεί πως αργά ή γρήγορα θα καταφέρει να χωθεί στην πολυπληθή κατηγορία όπου κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες οι Nike και Adidas παρά την επιδρομή των Κινέζων. Περί τις αρχές του 2018 έκανε τα αποκαλυπτήρια των τριών πρώτων μοντέλων της, τέσσερα αν συνυπολογίσουμε την lifestyle πρότασή της, γεγονός εξωπραγματικό για νεοσύστατη επιχείρηση. Ο λόγος για τα Crossover Culture Fortune, Sniper LP και Sniper Lo LP που ικανοποιούν κάθε γούστο και ανάγκη ενός σύγχρονου μπασκετμπολίστα. Ακολούθησε ένας ακόμη κωδικός προτού ακολουθήσει το μοντέλο που σας εκθέτω, το Sniper LP2!
Το Crossover Culture Sniper LP2 όπως είναι η πλήρης ονομασία του παπουτσιού, λογίζεται δικαίως ως ένα premium μπασκετικό που υπερέχει έναντι αρκετών εκ των τωρινών singature συλλογών που συντηρούν μεγαλύτερα brands. Το μονοκόμματο του πλαίσιο οφείλεται σε ένα διπλό ανθεκτικό πλέγμα από λεπτές ημιδιαφανείς και αδιαφανείς ίνες προσφέροντας μάξιμουμ αναπνευσιμότητα, ευελιξία και υποστήριξη σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενά τους. Το κέλυφος έχει διακοσμηθεί με μικρά κομμάτια αυθεντικού δέρματος εκατέρωθεν των πλευρών αλλά και κατά μήκος της γλώσσας ενώ από ίδιο δέρμα προέρχονται και τα τέσσερα ζευγάρια eyelets. Για την δόμηση της ενδιάμεσης σόλας του αξιοποιείται το αφρώδες υλικό που έχει αναπτύξει η Crossover αποκαλώντας το LP2 και δηλώνει ευθαρσώς ότι προσφέρει έξτρα bounce κι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής! Ανάμεσα σε midsole και outsole βρίσκεται τοποθετημένο ένα είδος torsion plate που ονομάζεται Wishbone Suspension+ και τμήματά του εύκολα διακρίνονται εκατέρωθεν των πλευρών του και πολύ περισσότερο στο πάτωμα της φτέρνας. Για την εξωτερική σόλα επιλέχθηκε μια ημιδιάφανη γόμα μέρος της οποίας έχει χρωματιστεί. Η οριοθετημένη καφετί περιοχή περιέχει ένα κυματοειδές herringbone (βαπτισμένο ως Sharktooth) μοτίβο χάραξης που διακόπτεται σε συγκεκριμένα σημεία του ενώ η γόμα που περικλείει αυτή τη περιοχή έχει χαραχτεί με εκατοντάδες οριζόντιες γραμμές.
Το σχέδιο του Crossover Culture Snipe LP2 έχει μεν όμορφες αεροδυναμικές γραμμές όμως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αναθεωρημένη εκδοχή ενός προηγηθέντος κωδικού της Crossover, του Kayo LP. Το ινώδες πλεκτό του Sniper LP2 είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όχι μόνο χρωματικά αλλά και αισθητικά με το καφετί χρωματισμό στο πάτωμα να έπεται. Το λογότυπο της εταιρείας με τα διπλά CC να στέκονται πάνω από ένα διχτάκι στεφάνης μπάσκετ είναι αν μη τι άλλο ένα πολύ ευφάνταστο σήμα το οποίο κοσμεί τη φτέρνα αλλά και έξι δερμάτινα eyelets. Η πλήρης αναγραφή της ονομασίας του brand είναι εις τριπλούν και το εντοπίζουμε στη δερμάτινη λωρίδα της γλώσσας, στο επίσης δερμάτινο τριγωνικό φτερό και τέλος ακριβώς κέντρο της εξωτερικής του σόλας. Πανέμορφα εκτελεσμένη ιδέα οι ραβδώσεις πέριξ της midsole που κατορθώνουν να "κρύψουν" τις όποιες χαράξεις που φυσιολογικά επέρχονται με τη συνεχή χρήση του παπουτσιού.
Το Crossover Culture Sniper LP2 έρχεται εντός ενός κατάλευκου κουτιού διακοσμημένο μονάχα με το πανέμορφο και αμιγώς μπασκετικό σήμα ή σύμβολο της νεοσύστατης εταιρείας. Μέχρι και το χαρτί περιτυλίγματος του ζευγαριού είναι περιποιημένο, κάτι που συναντάμε μόνο σε signature σειρές απ' το πάνω ράφι και όχι πάντα. Στη δημοφιλέστερη λίγκα του πλανήτη μόνο ο ιταλοθρεμένος Chris Chiozza είναι ίσως ο μοναδικός NBAer που έχει αγωνιστεί φορώντας παπούτσι την εν λόγω εταιρείας και συγκεκριμένα τη περίοδο που υπήρξε μέλος των Golden State Warriors. Ο επίσημος πρεσβευτής την Crossover Culture είναι δίχως αμφιβολία ο Andrew "The Pitbull" Albicy, εσύ εσύ όπως ενθυμίστε να ζητωκραύγαζε ο διοπτροφόρος ατακαδόρος σχολιαστής της ΕΡΤ στο Μουντομπάσκετ του 2019 στη Κίνα, όταν ο βραχύσωμος ποιντ γκαρντ της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Γαλλίας πραγματοποιούσε τις συγκλονιστικότερες εμφανίσεις της έως τώρα καριέρας του.