8 Αυγούστου 2020

Trust the Under Armour Embiid One!! (official photos)

Από τις αρχές Γενάρη σας είχαμε προϊδεάσει σχετικά με τον επικείμενο ερχομό του πρώτου signature μοντέλου της κολόνας των 76ers, γνωστότερου ως Joel Embiid. Μετά από καιρό και τον Dwight Howard που απέκτησε δύο συλλογές (Adidas, PEAK) μια αθλητική εταιρεία επιλέγει ένα σέντερ για να του χαρίσει τη δική του προσωπική σειρά μπασκετικών παπουτσιών κι απ' ότι φαίνεται ο Jojo είναι ο εκλεκτός. Η Under Armour προέβη σε μια αναγκαία αλλά άκρως τολμηρή επιλογή καθώς αναζητούσε εδώ κι αρκετό καιρό το κατάλληλο NBAer πάνω στον οποίο θα ανέπτυσσε τη δεύτερη εν ενεργεία signature συλλογή της μετά από κείνη του Stephen Curry η οποία κοντεύει να ενηλικιωθεί. Κι εγένετο το Under Armour Embiid 1!
Το Under Armour Embiid One είναι μια mid-top κατασκευή που περιέχει όταν τα απαραίτητα υλικά για του σύγχρονους, πολύ ευλύγιστους κι άρτια καταρτισμένους centers. Για το άνωθεν μέρος UA Embiid 1 έγινε εκτεταμένη χρήση mesh υλικού το οποίο περιμετρικά των αστραγάλων έχει μια συμπαγέστερη και παχύτερη μορφή. Μονάχα στην εξωτερική πλευρά διακρίνουμε ένα TPU πτερύγιο που χει διττό ρόλο καθώς ναι μεν συμμετέχει στο lacing του παπουτσιού λειτουργεί όμως κι ως μπάρα στήριξης του ποδιού. Στη πρώτη μου ανάρτηση σχετικά με το Embiid 1 και τη midsole του είχα κάνει τη μαντεψιά πως αυτή θα συνδύαζε τις δύο αντικραδασμικές τεχνολογίες της UA και τελικά δικαιώθηκα. HOVR foam για το πίσω μέρος και Micro G για το έμπροσθεν τμήμα της! Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας του έχουμε το pressure map του πέλματος του Jojo με μια ξεχωριστή σχεδιαστική πινελιά για το πίσω μέρος καθώς στο κέντρο του περιέχεται η αφρικάνικη ήπειρος και παραδίπλα της αναγράφεται η πρωτεύουσα του Καμερούν απ' όπου και κατάγεται ο Joel. Ο Reggie Wilson, ο σχεδιαστής του μοντέλου, έκανε μια εξαιρετική δουλεία και θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Lillard που δήλωσε ότι σα σχέδιο Kyrie-ίζει. Κι αυτό το χα αναφέρει στη τότε ανάρτησή μου ζωή να χω! Το λογότυπο του Jojo είναι διακριτικό κι αρκετά ευφάνταστο βρισκόμενο στη κορυφή κάθε γλώσσας ενώ το σήμα της UA έχει διπλή παρουσία.
Μετά τους Kareem Abdul Jabbar, Patrick Ewing, Dikembe Mutombo, Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal και Dwight Howard ένας ακόμη σέντερ αποκτά τη δική του σειρά παπουτσιών. Το Under Armour Embiid One ανακοινώθηκε επισήμως χθες κι είναι το δεύτερο signature που παρουσιάστηκε εντός της "φούσκας" κι αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τις αρχές Σεπτέμβρη. Η τιμή διάθεσής του παραμένει ακόμη άγνωστη.