17 Σεπτεμβρίου 2019

Clyde on the Hardwood (official images - update)

Η Puma προ κάποιων ωρών μας γνωστοποίησε κι επισήμως την ονομασία καθώς και τον επικείμενο ερχομό του τέταρτου μπασκετικού της κωδικού, ένα χρόνο μετά της επιστροφή της στα παρκέ. Και το όνομα αυτού, Puma Clyde Hardwood! Οι τακτικοί αναγνώστες του blog σίγουρα γνώριζαν από καιρό τον ερχομό του εικονιζόμενου κωδικού όμως στη παρούσα ανάρτηση πέρα απ' το γεγονός ότι έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του θα αναφερθούμε και στα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Εκ πρώτης όψεως το Puma Clyde Hardwood θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ως η κοντή βερσιόν του Clyde Court Disrupt αλλά στη μπρουτάλ εκδοχή του. Για το κύριο μέρος της κατασκευής έχουμε μίξη παλαιότερων και σύγχρονων υλικών τα οποία συνδυάζονται ομοιόμορφα μεταξύ τους. Το νέο Clyde έχει ως βάση ένα ενιαίο knit πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν ραφτεί ή τοποθετηθεί "σκληρά" υλικά όπως δέρμα εκατέρωθεν των πλευρών και κάμποσο suede στη ράχη, στο εξωτερικό πλαϊνό και στη περιοχή της καμάρας. Στο πίσω μέρος της κατασκευής ξεχωρίζει το αφράτο heel clip που μέρος της φαίνεται να εισχωρεί στη ενδιάμεση σόλα. Η ενδιάμεση σόλα δεν προέρχεται από Ignite foam με "σκόρπια" NRGY beads σαν το Uproar αλλά αξιοποιεί το νέο αντικραδασμικό υλικό της εταιρείας που καλείται PROFOAM. Τέλος, περιμετρικά της ενδιάμεσης σόλας και συγκεκριμένα σε όλη την εξωτερική μεριά βρίσκεται εγκατεστημένο ένα ημιδιάφανο ζαχαρί πλαίσιο όμοιο με αυτό του Court Disrupt το οποίο και περιβάλει μέρος απ' την εσωτερική πλευρά. Σα σχέδιο το Puma Clyde Hardwood είναι απλό και λιτό και κινείται στις σχεδιαστικές γραμμές των κλασικών Suede και Clyde αλλά στη πιο σύγχρονη και μπασκετική τους μορφή.
Το Puma Clyde Hardwood παρουσιάστηκε προχθές σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Madison Square Garden με καλεσμένους τον μυθικότερο Nickerbocker Walter "Clyde" Frazier αλλά και το νέο αίμα της ομάδας τους Kevin Nox και τον περίλαμπρο rookie της ομάδας RJ Barrett. Το νέο μπασκετικό της Puma αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Οκτώβρη και η τιμή του θα είναι στα 120 δολάρια. Προσωπικά, εύχομαι να εμφανιστεί έστω κι αργά στην ελληνική αγορά!