5 Σεπτεμβρίου 2019

Testing Nike Zoom Rize

Τα τελευταία χρόνια η Nike Basketball έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη νέων signature σειρών και στην εξέλιξη των ήδη υφιστάμενων σειρών της με αποτέλεσμα οι μη-signature κωδικοί της - με εξαίρεση τα Hyperdunk - να ναι ελαφρώς αδικημένοι. Το Nike Zoom Rize είναι ίσως η εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα και κάτι ολοκαίνουργιο αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για το ενδέκατο Hyperdunk. Επίσης, λογίζεται κι όχι αδικαιολόγητα ως η οικονομικότερη βερσιόν του νέου πολυδιαφημισμένου κτήνους της swoosh, του Nike Alphadunk. Ότι απ' τα δύο κι αν ισχύει το γεγονός είναι ένα, το Zoom Rize ήρθε για να μείνει.
Το Nike Zoom Rize είναι μια χοντροκομμένη αλλά αρκετά στιβαρή κατασκευή που εκμεταλλεύεται τα συνήθη υλικά κατασκευής της αμερικάνικης εταιρείας. Για το άνωθεν τμήμα του Rize χρησιμοποιείται engineered mesh αλλά στη πιο ανθεκτική του εκδοχή με λιγουλάκι από fuse "at the tip of you toe" που λένε και οι Εγγλέζοι. Το εξωτερικό heel counter κατά κύριο λόγο είναι από κάτι σαν screen-mesh αλλά υπάρχουν κι εκδόσεις που φέρουν στιλπνό συνθετικό δέρμα ενώ ο "οδηγός" διέλευσης των κορδονιών έχει μια ελαφρά (ίσως κι αχρείαστη) κλίση. Επίσης άγνωστου προελεύσεως είναι και το αφρώδες υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δόμηση της ενδιάμεσης σόλας που είναι ασυνήθιστα παχιά σε σχέση με τα πιο πρόσφατα μπασκετικά της Nike. Εντός της, αλλά μόνο στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος, περιέχεται ένας μεγάλος οβάλ σχήματος Zoom Air θύλακας πάχους 10mm που είναι "όλα τα λεφτά" στο Rize! Για την χάραξη της εξωτερικής σόλας γίνεται χρήση ομόκεντρων κύκλων χωρισμένες σε δύο ομάδες συν λίγο από ψαροκόκαλο στην περιοχή κάτω από τα ακροδάχτυλα. Σα design το Zoom Rize είναι ομολογουμένως χοντροκομμένο κι εξαιτίας της σύνθεσης του άνωθεν μέρους δείχνει αρκετά μακρύ. "Κουβαλάει" μόνο τα απαραίτητα σχεδιαστικά στοιχεία (swoosh) κι όχι περιττά μπιχλιμπίδια.
Το Nike Zoom Rize μπορείτε να το βρείτε ήδη στην ελληνική αγορά σε μια τιμή αρκετά τσιμπημένη ίσως επειδή λογίζεται ως η φθηνότερη εκδοχή του πολυαναμενόμενου νέου μπασκετικού κτήνους της Nike, του Alphadunk. Παρακάτω θα βρείτε ως συνήθως performing βιντεάκια στα οποία θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά ώστε να είστε υποψιασμένοι σε περίπτωση που κινηθείτε για την απόκτηση του Rize.