12 Σεπτεμβρίου 2019

Witness the newest LeBron!! (photos)

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει προς το τέλος του έχουμε ήδη δει σχεδόν όλα τα signature μοντέλα που αναμένεται να μας απασχολήσουν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Μοναδική εξαίρεση το 17ο κατά σειρά Nike LeBron για το οποίο ο ίδιος ο King James μας είχε δώσει προ καιρού μια ιδέα μέσω μίνι κλιπ από το προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σήμερα όμως βλέπουμε για πρώτη φορά επίσημες και ξεκάθαρες φωτογραφίες του Nike LeBron XVII το οποίο μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ρέπλικες που κυκλοφόρησαν προ καιρού στο διαδίκτυο.
Το Nike LeBron 17 θα κινηθεί στα σχεδιαστικά (και τεχνολογικά) πλαίσια που έχουν επιβάλει οι προηγούμενοι δύο κωδικοί της σειράς. Έχουμε και πάλι ένα ενιαίο knit πλαίσιο μόνο που τούτη τη φορά η Nike αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα νέο είδος πλεκτού το οποίο καλεί KnitPosite. Για τη γλώσσα που ναι παραλλαγή εκείνης του LeBron XVI χρησιμοποιείται συνθετικό δέρμα χωρίς να αποκλείω τη περίπτωση να πρόκειται όντως για δέρμα. Η ενδιάμεση σόλα του θα ναι και πάλι από phylon υλικό όμως από κάτω της θα είναι συνδεδεμένα ένας αεροθάλαμος τύπου Max Air 270 για το πίσω μέρος και δύο θύλακες Zoom Air για το έμπροσθεν τμήμα. Περιμετρικά της ενδιάμεσης σόλας με τη μορφή σπιρουνιού βλέπουμε μια ημιδιάφανη TPU "μπαριέρα" που χρησιμεύει ως συνδετικός κρίκος συνησφέροντας ταυτόχρονα κι ως πλαίσιο στήριξης. Η εξωτερική σόλα εν αντιθέσει με τους περασμένους κωδικούς θα είναι ενιαία αλλά σε ανάγλυφη μορφή και για μοτίβο χάραξης θα χρησιμοποιηθεί μια πιο επιθετική παραλλαγή του ψαροκόκαλου μοτίβου. Το branding είναι μίνιμαλ ενώ για ακόμη μια φορά θα απολαύσουμε τον λέοντα στη κορυφή της γλώσσας αλλά αυτό νομίζω πως ανάλογα την έκδοση θα παραχωρεί τη θέση του σε άλλο σήμα ή λογότυπο.
Το Nike LeBron 17 αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τις αρχές Οκτώβρη και η τιμή του θεωρώ ότι κυμαίνεται μεταξύ 180 και 200 euro. Πως σα φαίνεται λοιπόν ο νέος Βασιλιάς?