25 Ιουνίου 2013

Adidas Adipower Howard 3 (Home Colourway)

Ομολογώ πως το παπούτσι που λάνσαρε ο Dwight Howard για τη σεζόν 2012-2013 δεν είχα σκοπό να το αποκτήσω αλλά μιας και το εντόπισα σε πολύ προσιτή τιμή είπα έστω και αργά να το τιμήσω. Έτσι λοιπόν το Adidas Adipower Howard 3 είναι το πρώτο μου μοντέλο απ΄ τη σειρά του νυν ακόμη παίχτη των Lakers, ενώ αποτελεί το έβδομο κατά σειρά Adidas μπασκετικό της συλλογής μου. Πολλοί θα αναρωτηθείτε πως και επέλεξα ένα παπούτσι σχεδιασμένο για σέντερ, εγώ όμως σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε σε περίπτωση που το πετύχετε κάπου. Για να σας "μπριζώσω" λιγάκι θα αναφέρω πως το Howard 3 είναι ελαφρύτερο από το LeBron X καθώς και το Adidas Crazy 8! Δε το περιμένατε έτσι?
Τα τεχνολογικά του καλούδια είναι αρκετά με πρώτο και κυριότερο την ενίσχυση TPU στη φτέρνα που σε συνδυασμό με το κολάρο στη περιοχή του αστραγάλου, παρέχουν πολύ καλή σταθερότητα. Οι τρεις ρίγες της Adidas στο εξωτερικό μέρος έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν και καλύτερη υποστήριξη στο πόδι αλλά και περισσότερη αναπνοή. Το μεσαίο τμήμα της σόλας είναι ενισχυμένο με τη γνωστή τεχνολογία Torsion η οποία βοηθά στη ανεξάρτητη κίνηση του μπροστά και πίσω τμήματος του ποδιού αποτρέποντας ωστόσο της υπερέκτασή του. Και από αυτό το μοντέλο φυσικά δε λείπει η υποδοχή miCoach, για όσους επιθυμούν να καταγράφουν τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον έως τώρα που να χρησιμοποιεί τις τεχνολογία miCoach ή Nike+. Τέλος, να μη ξεχάσω να αναφερθώ και στα (συνθετικά) υλικά που συνθέτουν το επάνω τμήμα του, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Τα κυρίαρχα σημεία στο σχεδιασμό του Howard 3 είναι όντως τρία. Πρώτον, οι ευμεγέθεις τρεις γραμμές του λογοτύπου της Adidas (εκατέρωθεν των πλευρών) δε λειτουργούν ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σώμα του παπουτσιού όπως συνέβαινε με το προκατοχό του, όμως το βοηθούν να φαίνεται αρκετά δυναμικό και διαρκή κίνηση. Δεύτερο "πιασάρικο" σημείο του είναι το μοτίβο παραλλαγής περιμετρικά της κορυφής του παπουτσιού και αντανακλά την "θηριώδη" κυριαρχία του παίχτη μέσα στο ζωγραφιστό. Τρίτο και χαρακτηριστικότερο του γνώρισμα, αποτελεί η εξωτερική σόλα του παπουτσιού που δε διαφέρει πολύ απ' τον προκάτοχό του. Η φιλοσοφία σχεδιασμού της αποτελούν (και πάλι) τα θραύσματα από τα σπασμένα ταμπλό, αποτέλεσμα των δυνατών και εκρηκτικών του καρφωμάτων. Διάσπαρτα μέσα σε αυτή υπάρχουν nano grips που λειτουργούν επικουρικά ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο ντεμπουτάρει και το λογότυπο του αθλητή "DH" με προφανή πηγή έμπνευσης να αποτελούν τα αρχικά του ονόματός του.
Οι χρωματισμοί με τους οποίους πρωτοπαρουσιάστηκε βασίζονται στα χρώματα της προηγούμενης ομάδας του (Orlando Magic). Η Adidas απ' ότι φαίνεται είχε ήδη ξεκινήσει να παράγει το Howard 3 μιας και ο παίχτης ακόμη δεν είχε αποφασίσει ποιος θα ταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Στη διάρκεια της σεζόν 2012-2013 έκαναν την εμφάνισή τους και άλλοι συνδυασμοί βασισμένοι πάντα στο μπλε χρώμα των Magic. Το Adidas Howard 3 αποτελεί τη τρίτη μπασκετική ναυαρχίδα της Adidas, μετά τα Rose 3 και το Crazy Light 2, το οποίο όμως δε γνώρισε την ανάλογη επιτυχία. Η πρώτη μου επαφή με τη σειρά Howard της Adidas με βρίσκει πολύ ικανοποιημένο και θα αναμένω τη συνέχεια της σειράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου