25 Ιουνίου 2013

Adidas Adipower Howard 3 (Magic Home)

Ομολογώ πως το παπούτσι που λάνσαρε ο Dwight Howard για τη σεζόν 2012-2013 δεν είχα σκοπό να το αποκτήσω αλλά μιας και το εντόπισα σε πολύ προσιτή τιμή είπα έστω και αργά να το τιμήσω. Έτσι λοιπόν το Adidas Adipower Howard 3 είναι το πρώτο μου μοντέλο απ' τη signature σειρά του νέου παίχτη των Los Angeles Lakers, αποτελώντας ταυτόχρονα το έβδομο κατά σειρά Adidas μπασκετικό της συλλογής μου. Πολλοί θα αναρωτηθείτε πως και επέλεξα ένα παπούτσι σχεδιασμένο για έναν ευυπόληπτο και θηριώδη σέντερ, εγώ όμως σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε σε περίπτωση που όλως τυχαίως το πετύχετε κάπου. Για να σας "μπριζώσω" λιγάκι θα αναφέρω πως το Adidas Howard 3 είναι κατά πολύ ελαφρύτερο από το Nike LeBron X αλλά κι από το Adidas Crazy 8! Δε το περιμένατε έτσι? Σχεδιαστής των τρίτων Howard είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο κύριος Duane A. Lawrence ο οποίος ήρθε στην Adidas 2010 έχοντας ουκ ολίγες sneakerικές επιτυχίες διαμέσου της Converse και μετέπειτα της Li-Ning!
Τα τεχνολογικά του καλούδια είναι αρκετά με πρώτο και κυριότερο την ενίσχυση TPU στη φτέρνα που σε συνδυασμό με το κολάρο στη περιοχή του αστραγάλου, παρέχουν πολύ καλή σταθερότητα. Οι τρεις ρίγες της Adidas στο εξωτερικό μέρος έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν και καλύτερη υποστήριξη στο πόδι αλλά και περισσότερη αναπνοή. Το μεσαίο τμήμα της σόλας είναι ενισχυμένο με τη γνωστή τεχνολογία Torsion η οποία βοηθά στη ανεξάρτητη κίνηση του μπροστά και πίσω τμήματος του ποδιού αποτρέποντας ωστόσο της υπερέκτασή του. Και από αυτό το μοντέλο φυσικά δε λείπει η υποδοχή miCoach, για όσους επιθυμούν να καταγράφουν τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του επίσημου αγώνα. Προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον έως τώρα που να χρησιμοποιεί τις τεχνολογία miCoach ή Nike+. Τέλος, να μη ξεχάσω να αναφερθώ και στα συνθετικά υλικά που συνθέτουν το επάνω τμήμα του, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Τα κυρίαρχα σημεία στο σχεδιασμό του Adidas Adipower Howard 3 είναι τρία. Πρώτον, οι ευμεγέθεις τρεις γραμμές του λογοτύπου της Adidas (εκατέρωθεν των πλευρών) που δε λειτουργούν ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κυρίως σώμα του παπουτσιού όπως συνέβαινε με τον προκάτοχό του, όμως το βοηθούν να φαίνεται αρκετά δυναμικό και σε διαρκή κίνηση. Δεύτερο "πιασάρικο" σημείο του είναι το μοτίβο παραλλαγής περιμετρικά της κορυφής του παπουτσιού και αντανακλά την "θηριώδη" κυριαρχία του παίχτη μέσα στο ζωγραφιστό. Τρίτο και χαρακτηριστικότερο του γνώρισμα, αποτελεί η εξωτερική σόλα του παπουτσιού που δε διαφέρει πολύ απ' του προγόνου του. Η φιλοσοφία σχεδιασμού της αποτελούν (και πάλι) τα θραύσματα από τα σπασμένα ταμπλό, αποτέλεσμα των δυνατών και εκρηκτικών καρφωμάτων του παίχτης. Διάσπαρτα μέσα σε αυτή υπάρχουν nano grips που λειτουργούν επικουρικά ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί εδώ πως στο συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά το επίσημο λογότυπο του αθλητή "DH" με προφανή πηγή έμπνευσης να αποτελούν τα αρχικά του ονόματός του.
Οι χρωματισμοί με τους οποίους πρωτοπαρουσιάστηκε το Adidas Adipower Howard 3 βασίζονται στα χρώματα της προηγούμενης ομάδας του (Orlando Magic). Οι Γερμανοί απ' ότι αντιλαμβάνεστε είχε ήδη ξεκινήσει να παράγει το Howard 3 μιας και ο παίχτης ακόμη δεν είχε αποφασίσει ποιος θα ταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου περιούδου 2012-2013 έκαναν την εμφάνισή τους κι άλλοι χρωματικοί συνδυασμοί βασισμένοι στο μπλε χρώμα των Magic αλλά και στο μοβ των Lakers. Το Adidas Adipower Howard 3 αποτελεί τη τρίτη μπασκετική ναυαρχίδα της Adidas, μετά τα Rose 3 και το Crazy Light 2, το οποίο όμως δε γνώρισε εν τέλει ανάλογη επιτυχία. Η πρώτη μου επαφή με τη συλλογή Howard της Adidas με βρίσκει πολύ ικανοποιημένο και θα αναμένω τη συνέχεια της σειράς!