15 Ιουλίου 2023

Another Wiggins by Peak!! (unofficial photos)

Το Peak AW 1 μπορεί να μη το είδαμε στα μέρη και γενικότερα σε αφθονία στην ευρωπαϊκή αγορά όμως η Peak έχει ήδη ετοιμάσει το sequel της μοναδικής εν ενεργεία signature συλλογής της. Το Peak Wiggins 2 έχει κάνει κάποιες δειλές εμφανίσεις σε σκόρπιες ασιατικές χώρες και τα μέχρι στιγμής σχόλια που διαβάζω είναι παραπάνω από αξιόλογα. Να μου ζήσεις google translate!
Το δεύτερο Peak AW μιμείται ολίγον τι το ύφος του διαχρονικότερου ίσως σχεδίου της, του Peak Team Attitude και πλέον Big Triangle, αλλά με ένα πιο σύγχρονο στυλ, κοντύτερο και με νεότερα υλικά. Το επάνω κομμάτι της κατασκευής συνδυάζει δύο διαφορετικά - ως προς την πλέξη τους - είδη mesh με μπόλικες fuse στρώσεις. Η ενδιάμεση σόλα δε θα είναι αποσπώμενη όπως συνέβη με το πρώτο Wiggins αλλά θα ναι από ένα είδος foam, αγνώστου πατρός, συν μια αντιστρεπτική πλάκα από ανθρακόνημα που ξεπροβάλει από μερικά σημεία. Μια TPU μπαριέρα στο πλάι κι ένα εξωτερικό heel counter σα του Kobe AD, συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στο lockdown του παπουτσιού. Η εξωτερική σόλα είναι σχεδόν επίπεδη και περιέχει δύο ειδών μοτίβα χάραξης, το κλασικό herringbone μαζί με κάτι που παραπέμπει στο λογότυπο του Καναδού. Το σχέδιο του Peak AW 2 είναι απλά εξαιρετικό ιδίως στην ασπρόμαυρη έκδοση, χωρίς πολλές φαμφάρες και φαίνεται πως τον Andrew τον φροντίζουν πολύ καλά.
Το Peak Wiggins 2 είμαι παραπάνω από σίγουρος πως δε θα το δούμε στην Ελλάδα αφού τα premium Peak μάλλον δε συγκινούν αγοραστές αλλά και προμηθευτές. Και το ερώτημα είναι το εξής ένα, εσείς θα ενδιαφερόσασταν για μπασκετικά με σήμα το τριγωνάκι??