23 Ιουλίου 2023

The new KT 9 honors the KT 8!! (unofficial photos)

Ο Klay Thompson σίγουρα καλωσόρισε τον Kyrie Irving στην οικογένεια της Anta όντας το παλαιότερο μέλος της και προσεχή σεζόν αναμένεται να την εκκινήσει φορώντας τον ένατο κωδικό της συλλογής του. Στη Μύκονο εθεάθη να προπονείται φορώντας τα Anta KT 9 που εκ πρώτης όψεως δείχνουν σαν μια ανανεωμένη ή αναθεωρημένη αν προτιμάτε εκδοχή του προηγηθέντος μοντέλου της επίσημης συλλογής του.
Το Anta KT 9 όπως βλέπετε κι εσείς διατήρησε το σουλούπι του KT 8 έχοντας βεβαίως υποστεί κάποιες μικρομετατροπές. Βλέπουμε ένα ημίψηλο knit πλαίσιο με τις πάντα χρήσιμες fuse ενισχύσεις ενώ πέριξ της φτέρνας βρίσκουμε ένα είδος jacquard υλικού. Το φετινό KT δεν είναι καμπριολέ σα πέρυσι οπότε οι λεπτές στρώσεις συνθετικού δέρματος στο κολάρο είναι αμετακίνητες όμως φέρουν ένα λεπτό νήμα με το μήκος του να ρυθμίζεται αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό αποτελεί συνέχεια των νημάτων απ' τα οποία περνούν τα κορδόνια. Το tooling της ενδιάμεσης σόλας είναι πιστό αντίγραφο εκείνου που είδε το 8άρι με το torsion plate από ανθρακόνημα να είναι σαφέστατα μικρότερο. Μερικώς επανασχεδιασμένη κι η εξωτερική σόλα που πλέον αντί για δύο ομάδες ομόκεντρων κύκλων διαθέτει καμιά δεκαριά και με αρκετή γόμα να χει αφαιρεθεί από το μέσο της. Σχετικά με το σχεδιασμό του τα σχόλια είναι περιττά μιας και ξαναβλέπουμε το KT 8 ελαφρώς αλλαγμένο.
Έστω και καθυστερημένα η Anta πείστηκε να ακολουθήσει κι αυτή το γνωστό δόγμα if ain't broke don't fix it αφού μόνο έτσι θα μπορούσα να μεταφράσω τη συνολική παρουσία του KT 9. Πιθανό οι σχεδιαστές να έδωσαν όλη τη προσοχή τους στο πολυαναμενόμενο Anta Kyrie 1!