25 Μαΐου 2023

A basketball hybrid by Puma! (official photos)

Η επόμενη μπασκετική πρόταση της Puma είναι ένα υβδριδικό κι άκρως εντυπωσιακό μοντέλο που συνδυάζει σχεδιαστικές γραμμές από προγενέστερα αλλά πολύ πρόσφατα μπασκετικά της γερμανικής φίρμας. Το εικονιζόμενο πατούμενο καλείται Puma All Pro Nitro Primary κι έχει κάνει ήδη την εμφανισή του σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές με τη δικιά μας φυσιολογικά να έπεται.
Το Puma All-Pro Nitro Primary αποτελεί το πρώτο υβριδικό  εγχείρημα των Γερμανών με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό βάζοντας έτσι τα γυαλιά σε Nike και Adidas που συχνά πυκνά καταφέυγουν σε αυτή τη τακτική. Έχουμε επί της ουσίας τη μπαμπάτσικη φιγούρα του Fusin Nitro με τις επιμέρους γραμμές του να ανήκουν στο best-seller μέχρι στιγμής της Puma, ο λόγος βεβαίως για το Clyde All-Pro. Το πλάισιό του είναι από knit όχι όμως με νήματα από ανθρακόνημα να το διαπερνούν ενώ έχει και κομμάτια από γνήσιο δέρμα, στοιχείο που μάλλον κληρονόμησε από την Kuzma edition του All-Pro. Το επίσης δερμάτινο πίσω κομμάτι με το φαινομενικό heel counter να είναι ξεκάθαρα "δανεικό" από το Stewie 2 αλλά σαφέστατα ποιοτικότερο. Η περιφέρεια της midsole του είναι επίσης μια μίξη του Nitro Fusion στο πίσω μέρος με MB.02 στο έμπροσθεν τμήμα ενώ μια ακόμη μίξη έχει επιχειρηθεί και για το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας όπου μπροστά έχουμε το old-school παρκέ μοτίβο του All-Pro στη δε φτέρνα υπάρχει ένα ρομβοειδές μοτίβο προερχόμενο από το Disc Rebirth. Εκείνο το σημείο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν η midsole που περιέχει Nitro foam απ' άκρη σ' άκρη ή βρίσκεται μόνο στη φτέρνα σε puck μορφή! Ως προς το σχεδιασμό του Nitro Primary θεωρώ πως ο ενθουσιασμός μου σχετικά μ' αυτό ολοφάνερα με προδίδει!
Το Puma All-Pro Nitro Primary έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στη γαλλική αγορά από επιλεγμένα sneakerstores στη τιμή 130 ευρώπουλων. Όσοι θέλουν να μάθουν από που μπορούν να τα προμηθευτούν δε έχει από το να μου στείλει ένα mail και θα απαντήσω asap!