24 Μαΐου 2022

New WXY all the WXY! (official photos)

Ένα από τα παπούτσια που με χει ενθουσιάσει απ' τη πρώτη κιόλας στιγμή που το αντίκρυσα είναι το νέο New Balance TWO WXY V2, ένα team model δηλαδή που φορέθηκε από αρκετούς NBAer όπως τους Dejounte Murray, Darius Bazley αλλά και το νέο απόκτημα της NBA, τον ιπτάμενο Zach Lavine. Έτσι για την ερχόμενη σεζόν το οπλοστάσιο της εταιρεία θα στηριχθεί εν πολλοίς σε δύο μοντέλα το Kawhi 2 και το TWO WXY 2! Με το πρωτότοκο TWO WXY να αποσπά εξαιρετικές κριτικές ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα ακολουθούσε κι ο διάδοχός του.
Για τη δόμηση του πλαισίου του New Balance TWO WXY V2 χρησιμοποιήθηκε το FitWeave πλεκτό ίδιο με αυτό που αξιοποιείται και για το Kawhi 2 μόνο που τούτο δω οπτικά τουλάχιστον δείχνει πολύ πιο ποιοτικό. Τη κατασκευή ολοκληρώνει μια γενναία ποσότητα απαλού nubuck στο πίσω μέρος το οποίο σε κάποιες εκδόσεις αντικαθίσταται από 100% δέρμα. Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης συγκεντρώνεται στο tooling της ενδιάμεσης σόλα του που συνδυάζει τα δύο πιο πρόσφατα foams της New Balance. Έχουμε μια μετρίου πάχους midsole από το γνώριμό μας FuelCell αλλά στο τακούνι της έχει "σφηνωθεί" ένα crash pack από Abzorb foam που συνήθως εντοπίζουμε σε running κωδικούς της NB. Πανέμορφη η διττή χάραξης της εξωτερικής σόλας με pivot point και επιθετική χάραξης πέριξ αυτού ενώ αλλαγή γόμας (διάφανη) έχουμε για το τακούνι και χάρη σε αυτό διακρίνουμε τα έξι στρογγυλά διάκενα εκτόνωσης του Abzorb. Σχεδιαστικά το TWO WXY V2 είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτο σε σύγκριση με τον πρώτο κωδικό αλλά και πάλι το πλεκτό θα αναλάβει να δώσει χαρακτήρα στο παπούτσι. Σημείο αναφοράς του μοντέλου δεν είναι άλλα από το τεράστιο και λοξά τοποθετημένο σήμα της εταιρείας στην εξωτερική πλευρά.
Σύμφωνα με το επίσημο αμερικάνικο site της New Balance, το TWO WXY V2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο χρωματισμό που βλέπετε μεθαύριο στις 27 του μήνα και με τιμή διάθεσης τα 130 δολάρια.