19 Μαΐου 2022

A detail look of the Zion 2!! (official photos)

Πριν δύο μήνες περίπου σας είχα παρουσιάσει τις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του Jordan Zion 2 και κατά γενική ομολογία υπήρξε ένας ενθουσιασμός. Ο Zion Williamson μπορεί φέτος να έλαμψε δια της απουσίας του από τα αθλητικά τεκταινόμενα όμως δε γινόταν να απουσιάζει και από τις sneaker-ικές εξελίξεις ιδίως όταν η Jordan Brand καταξοδεύτηκε για να δεσμευτεί μαζί του. Ναι μεν ο Zion βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας όμως η Jordan τον "έσπρωξε" για λίγο στο παρκέ ώστε να τον δουν να κάνει τα γνωστά αεροπλανικά του φορώντας τα Air Jordan Zion 2!
Το Air Jordan Zion 2 είναι μια ολοκαίνουργια κατασκευή που δεν έχει κανένα απολύτως κοινό σημείο με το πρωτότοκο μοντέλο της συλλογής. Το πλαίσιο συνίσταται κυρίως από mesh και σ' αυτό έχουν συνδεθεί στρώσεις συνθετικού δέρματος που ενίοτε επικαλύπτονται. Τεράστιο κι ευελπιστώ να είναι λειτουργικό το στραπ που χει εγκατασταθεί σχεδόν επάνω στο toe cap του ενώ απ' τη κατακόρυφη φωτογραφία εύκολα διακρίνουμε την μπόλικη εσωτερική επένδυση που έχει όχι μόνο η γλώσσα αλλά και το κολάρο. Το Zion 2 θα περιέχει έναν Zoom Air θύλακα στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος συν ένα Air Strobel board, ένα δίδυμο που συνεργάστηκε άλλωστε και στο Zion 1. Πραγματικά εντυπωσιακή δείχνει η εξωτερική σόλα του που έχει χωριστεί σε δύο μέρη με το ασυνήθιστα τεράστιο λογότυπο του Zion να ξεχωρίζει από μακριά. Όπως είχε αναφέρει και σε προγενέστερη ανάρτησή μου, το Air Jordan Zion 2 παραπέμπει σε μπασκετικό από άλλες εποχές όπου τα μοντέλα ήταν "χτισμένα" σαν τανκ.
Ακόμη και σήμερα τόσο η ημερομηνία κυκλοφορίας όσο κι η αρχική τιμή διάθεσης του Air Jordan Zion 2 δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Η καφετί έκδοση που βλέπεται θα είναι η δεύτερη που θα το απολαύσουμε κι έχει το παρατσούκλι "Voodoo"!