10 Ιανουαρίου 2022

Pump it with Fury!! (official photos)

Περί τα μέσα Φλεβάρη του 2021, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με τα πατούμενα που εντόπισα να φορά ο πρώην Laker, Montrezl Harrell. Πέρασαν μέρες, βδομάδες και μήνες μέχρι να μάθουμε κάτι χειροπιαστό κι επίσημο σχετικά με τα εντυπωσιακά Reebok Instapump Fury Zone και μόλις χθες έπεσε το μάτι μου πάνω στις επίσημες φωτογραφίες του και μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Σου λέει κυκλοφορούμε μετά από δύο δεκαετίες ένα όμορφο performing μπασκετικό ε ας κρατήσουμε επτασφράγιστο μυστικό τον ερχομό του.
Το Reebok Instapump Fury Zone όπως καλείται το μοντέλο είναι η πρώτη laceless πρόταση της άλλοτε υπερδύναμης και πηγή έμπνευσής του αποτέλεσε το μνημειώδες running της, Instapump Fury. Η αλήθεια είναι πως δε βρίσκω πολλά κοινά σημεία στη μεταξύ των δύο σιλουετών πέρα του The Pump συστήματος που φέρει αντί των παραδοσιακών κορδονιών. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Reebok το άνωθεν μέρος της κατασκευής είναι από textile mesh έχοντας φυσικά την απαραίτητη βοήθεια από fuse στρώσεις. Παρατηρούμε βέβαια κι ένα διχαλωτό κολάρο από συνθετικό δέρμα αλλά ούτε που κάνουν λόγο γι' αυτό. Η φαινομενικά εξωτερική μπαριέρα στην ενδιάμεση σόλα με ενθουσίασε κι έκανα όνειρα για κάτι σούπερ-ντούπερ-ουάου διαβάζοντας όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προσγειώθηκα απότομα αφού πρόκειται για απλούστατο EVA foam. Για την εξωτερική σόλα επέλεξαν ένα ακιδωτό μοτίβο χάραξης με επαναλαμβανόμενη χρήση λεπτών οβάλ ακίδων. Σ' ότι αφορά το σχεδιασμό του Instapump Fury Zone από μένα είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ πρωτίστως επειδή είχαμε πάρα μα πάρα πολύ καιρό να δούμε ένα perfrorming μπασκετικό από τη φίρμα και δευτερευόντως επειδή έχει μια γεύση από το αξεπέραστο Reebok Kamikaze 1.
Το Reebon Instapump Fury Zone δε γνωρίζω αν κυκλοφόρησε ή αν επίκειται η κυκλοφορία του όμως η τιμή του θα φτάνει τα 160 ευρώπουλα, μια όχι και τόσο εύστοχη επιλογή για αρχική τιμή διάθεσης.