19 Απριλίου 2021

Kobe's deal with Νike ended!!

Το συμβόλαιο του Kobe με τη Nike έληξε προ ολίγων ημερών και το μέλλον του Kobe Brand με την αμερικανική φίρμα είναι θολό καθώς η χήρα του αείμνηστου Kobe Bryant δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Mamba με τη Nike. Η Vanessa πιθανότατα να επιθυμεί να διαπραγματευτεί ένα πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με ευνοϊκότερους όρους που θα ευθυγραμμίζεται με εκείνα των LeBron James και Michael Jordan που κατέχουν δια βίου συμβόλαια με τη Nike.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την μπασκετική Nike χωρίς τον μεγάλο Kobe αλλά μη ξεχνάμε ότι κι η Adidas Basketball κατάφερε να "επιζήσει" όταν ο "Frobe" θέλησε να αποδεσμευτεί εξαγοράζοντας τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Γερμανούς! Μετά το δυστύχημα του Kobe, η Nike είχε αναστείλει τις πωλήσεις όλων των προϊόντων Kobe μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο ενώ από τότε έχει επανακυκλοφόρησε συγκεκριμένους χρωματισμούς των Kobe V και Kobe VI σε μια βελτιωμένη εκδοχή τους (PROTRO). Υπήρξαν βέβαια αναφορές τον περασμένο Δεκέμβρη ότι ο αείμνηστος σκόπευε να διακόψει τους δεσμούς με τη Nike και να ξεκινήσει τη δική του φίρμα. Ίσως ήρθε η ώρα για μια τέτοια κίνηση αλλά και πάλι χωρίς τον ίδιο εν ζωή δε ξέρω κατά πόσο το εν λόγω εγχείρημα θα είναι ποιοτικό κι αποδοτικό.
Για την ιστορία η Nike μας εξέδωσε νωρίς τα χαράματα μια επίσημη δήλωση:"Kobe Bryant was an important part of Nike’s deep connection to consumers. He pushed us and made everyone around him better. Though our contractual relationship has ended, he remains a deeply loved member of the Nike family."