6 Ιανουαρίου 2020

It's now clearly, it's the all new Adapt BB 2!! (unofficial photos)

Προχθές πήραμε μια μικρή ιδέα από τη συνέχεια της πρώτης μπασκετικής συλλογής της Nike που δεν έχει ανάγκη τα παραδοσιακά κορδόνια κάνοντας πραγματικότητα αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο για τον Marty McFly. Το περσινό τεχνολογικό επίτευγμα της αμερικάνικης εταιρείας θα δει φέτος τον διάδοχό του ο οποίος όπως δείχνουν πράγματα θα είναι μια ολοκαίνουργια κατασκευή που θα χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά με τον προκάτοχό του αλλά ελαφρώς αναβαθμισμένα ενώ εμφανισιακά θα διαφέρει σημαντικά καθώς θα θυμίζει πιο μπασκετικό.
Για το άνωθεν μέρος του Nike Adapt BB 2 γίνεται εκτεταμένη χρήση fused-mesh υλικού με εντονότερη πλέξη κατά μήκος του κουτουπιέ όπου έχει τοποθετηθεί μια ανάλογη υφής επιπρόσθετη επιφάνεια. Σ' αυτά προσθέστε ένα τεράστιο γυαλιστερό heel counter που ξεχωρίζει από πολύ μακριά. Ο Adapt μηχανισμός αυτόματου κλειδώματος βρίσκεται εγκατεστημένος στα έγκατα της ενδιάμεσης σόλας με τα δύο κουμπιά (+,-) στην εξωτερική πλευρά όπως και πέρυσι όμως πορεία του νήματος φαίνεται να έχει παρόμοια αν όχι εντελώς διαφορετική "χαρτογράφηση". Το βασικό foam δόμησης της ενδιάμεσης σόλας ναι μεν είναι άγνωστο παρ' όλα αυτά θα ναι εφοδιασμένο με κάτι που δεν είχαμε στο προηγηθέν Adapt BB, έναν Zoom Air θύλακα και μάλιστα Turbo στο έμπροσθεν μέρος της. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας θα ναι κι αυτό διαφορετικό θυμίζοντας με μια πρώτη ματιά μοτίβα από Kobe AD κωδικούς. Ως προς την εξωτερική του εμφάνιση θα έλεγα πως μοιάζει με το Nike Kyrie 5 στο οποίο έχει προστεθεί η κάπα του Air Jordan XVIII.
Μέχρι τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία σχετικά με τον επικείμενο ερχομό του Nike Adapt BB2. Άγνωστη λοιπόν η ημερομηνία κυκλοφορίας του αλλά κι αρχική τιμή διάθεσής του η οποία θα είναι και πάλι αρκετά "τσουχτερή".