14 Ιανουαρίου 2020

Embiid trusts UA for the 1st time!! (unofficial photos)

Όταν τον Οκτώβριο του 2018 η Under Armour ανακοίνωνε τη προσθήκη του Joel Embiid στο ενεργητικό των συνεργαζόμενων αθλητών της, ήταν πέρα για πέρα βέβαιο ότι μέσα στους όρους του πολυετούς συμβολαίου του θα υπήρχε η υπόσχεση για δική του signature σειρά παπουτσιών. Όπερ και εγένετο έστω με μια ελαφρά καθυστέρηση. Το Under Armour Embiid 1 είναι σχεδόν πανέτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά γεγονός που καθιστά τον Jojo ως τον πρώτο σέντερ αν δεν απατώμαι από τότε που o Dwight Howard απέκτησε τη δική του συλλογή παπουτσιών δια χειρός Adidas την οποία και συνέχισε μέσω της PEAK Sports αλλά όχι για μεγάλο διάστημα.
Το Under Armour Embiid 1 όπως θα διαπιστώσετε κι απ' τις φρεσκότατες φωτογραφίες είναι μια mid-cut κατασκευή μιας και η UA επιθυμούσε το νέο της πατούμενο να φοριέται κι από παίχτες που δεν αγωνίζονται μόνο μέσα στο "ζωγραφιστό". Το κέλυφος του UA Embiid 1 είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από mesh υλικό το οποίο υπογείως υποστηρίζεται από foam ενώ περιμετρικά των αστραγάλων του ο συνδυασμός δείχνει πολύ πιο συμπαγής. Ακριβώς στο μέσο και των δύο πλευρών υψώνονται TPU πτερύγια για υποστηρικτικούς λόγους που συμμετέχουν βέβαια στο locking καθώς στις άκρες τους διαθέτουν δύο οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Στην ενδιάμεση σόλα ναι μεν είναι ορατά τα ονόματα των δύο αντικραδασμικών τεχνολογιών της UA όμως δε γνωρίζουμε επακριβώς ποιος είναι ο συνδυασμός τους αν και ποντάρω πως στο πίσω μέρος έχουμε μόνο HOVR και μπροστά μόνο Micro G foam. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας του Embiid 1 έχουμε ένα μοτίβο αποτύπωμα πίεσης του πέλματος με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει κάτι μεταξύ Bionic Spine και Kobe 9. Ως προς την εμφάνισή του του UA Embiid 1 είναι αρκετά συμπαθητικό αν και κάπως Kyrie-ίζει είναι η αλήθεια. Πολύ όμορφη λεπτομέρεια το μικρό, διακριτικό κι αρκετά έξυπνο λογότυπο του Jojo που στέκεται στη κορυφή της γλώσσας.
Η διάθεση του Under Armour Embiid 1 αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά το φετινό καλοκαίρι και η τιμή του θεωρώ ότι θα κυμαίνεται σε λογικά για την εποχή επίπεδα. Ποια η γνώμη σας για το πατούμενο του Jojo?