16 Οκτωβρίου 2019

Testing Adidas Harden Vol. 4

Η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει τον περιβόητο "Μούσια" τέως MVP έχοντας δίπλα του έναν νέο αλλά παλιό γνώριμο του συμπαίκτη, μια νέα κίνηση που επιθυμεί διακαώς να κάνει σήμα κατατεθέν του (τον έχει προλάβει ο Navarro) και το νέο του προσωπικό πατούμενο. Το "βαρύ χαρτί" της γερμανικής εταιρείας στο μπασκετικό της κλάδο θα κάνει τα περίφημα step-back - ενίοτε και double step-back - του τρίποντα φορώντας τα περίεργα Harden Vol. 4. Το τέταρτο μοντέλο της προσωπικής του συλλογής το οποίο προβάρει απ' τη preseason κιόλας ο ηγέτης των Rockets βάζει σε νέα ρότα τη σειρά, μια κίνηση που δε μας συνηθίζει η Three Stripes.
Το Adidas Harden Vol. 4 πέρα από το ασυνήθιστο ύφος του για μπασκετικό παπούτσι είναι μια ολοκαίνουργια κατασκευή, η ελαφρύτερη μάλιστα της έως τώρα σειράς. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην επιλογή του αντικραδασμικού υλικού που έγινε για την οικοδόμηση της ενδιάμεσης σόλα του. Οι μικροκάψουλες Boost που εξ ιδρύσεως της σειράς αποτέλεσαν αναπόσπαστο συστατικό μέρος των Harden παρέδωσαν τη θέση τους στη νέα αντικραδασμική τεχνολογία της εταιρείας, τη LightStrike που έκανε ντεμπούτο μόλις πέρυσι στο αντισυμβατικό και laceless N3XT L3V3L. Ανηφορίζοντας συναντάμε ένα low-top πλαίσιο με τα βασικά υλικά κατασκευής να "παίζουν" μεταξύ δύο συνδυασμών, είτε Primeknit με κάμποσες fuse στρώσεις για λόγους προστασίας είτε mesh με suede στα αντίστοιχα fuse σημεία του. Εκείνα τα υλικά που δεν αλλάζουν με καμία κυβέρνηση είναι η ελαστική εγκάρσια "μπαντάνα" που κληρονόμησε από το Harden Vol. 3 και τα ακανόνιστα πλαίσια από συνθετικό δέρμα εκατέρωθεν των πλευρών του. Τέλος, η εξωτερική σόλα του Vol. 4 αντιγράφει τη μορφολογία της Feet You Wear τεχνολογίας μιας κι έχουμε τρεις ανισομεγέθεις επιφάνειες με σπιράλ μοτίβα χάραξης στις δύο εξ' αυτών. Σα σχέδιο το μοντέλο παραπέμπει περισσότερο σε lifestyle κωδικούς της Adidas και χωρίς υπερβολή θα έλεγε κανείς ότι συνδυάζει το Crazy BYW X με το lifestyle Y-3 BYW και το old-school EQT Elevation (aka Crazy 97). Τόσο το λογότυπο του James Harden όσο και το branding της /// έχουν ισχνή παρουσία και περνούν σχεδόν απαρατήρητα καθώς προτιμήθηκε να δοθεί έμφαση στους έντονους συνδυασμούς χρωμάτων των εκδόσεων που θα κυκλοφορήσουν.
Το Adidas Harden Vol. 4 έχει καταφθάσει ήδη στην ελληνική αγορά με την αρχική του τιμή να είναι πολύ πιο κάτω απ' ότι μας είχε συνηθίσει η σειρά του "Μούσια". Όσοι είστε φαν των χαμηλών μπασκετικών με καλό bounce, καλή πρόσφυση, πανάλαφρο και σε τιμή αρκετά τίμια για signature κωδικό δεν έχετε παρά να το προτιμήσετε. Προτού το πάρετε απόφαση θα σας συνιστούσα να δείτε τα κάτωθι performing βιντεάκια για να έχετε και τη γνώμη των ειδικών performer youtubers.