7 Οκτωβρίου 2019

Testing Air Jordan Jumpman Diamond Mid

Η Jordan Brand τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να δείχνει περισσότερη στοργή, φροντίδα και προδέρμ στα μη-signature μπασκετικά της. Η ολοκαίνουργια πρότασή της είναι προϊόν της θαυματουργής πένας του περιβόητου αρχισχεδιαστή Tinker Hatfield και ονομάζεται Air Jordan Jumpman Diamond Mid. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μπασκετική εκδοχή του Jordan Trunner NXT React. Το Jumpman Diamond παρουσιάστηκε επισήμως κάπου στις αρχές του καλοκαιριού που μας άφησε και εκπροσωπήθηκε μέσω του νέου "συμβασιούχου" της εταιρείας, του Κέλτη Jason Tatum, ο οποίος φάνηκε να το τιμάει και με το παραπάνω τόσο στο περιπετειώδες summer camp της Team USA όσο και στα λίγα λεπτά που συμμετείχε στο Μουντομπάσκετ.
Το άνωθεν και βασικότερο μέρος της κατασκευής συνίσταται από δύο τύπους mesh. Για το toe-cap αξιοποιείται ένα ποιοτικό και μαλακό screen-mesh ενώ για το υπολειπόμενο μέρος γίνεται χρήση ενός σκληρότερου screen-mesh υποστηριζόμενο από foam για λόγους δόμησης και υποστήριξης του ποδιού. Για την αποφυγή δυσάρεστων μετατοπίσεων επιστρατεύθηκαν δύο μεγάλα και συμμετρικά πλευρικά πάνελ αποτελούμενα από ρόμβους τα οποία εκκινούν από την ενδιάμεση σόλα μπροστά και καταλήγουν στη ράχη λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν εξωτερικά heel counter. Η προερχόμενη από phylon υλικό ενδιάμεση σόλα είναι αρκετά γενναιόδωρη σε πάχος κι εντός του έμπροσθεν μόνο μέρους της περιέχει έναν μεγάλο θύλακα Zoom Air στα πρότυπα τόσων και τόσων Team Jordan κωδικών. Για την απαραίτητη πρόσφυση χρησιμοποιήθηκαν δύο μοτίβα χάραξης, εκείνο του πολυφορεμένου ψαροκόκαλου για τη περίμετρό του και των επαναλαμβανόμενων ρόμβων για τον "πυρήνα" της επιφάνειάς του. Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, το πατούμενο "κατακλύζεται" από ρόμβους εξού και η ονομασία του παπουτσιού ενώ το Jumpman λογότυπο εμφανίζεται μόνο στα απολύτως αναγκαία σημεία του.
Το Air Jordan Jumpman Diamond Mid βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά και μάλιστα μπορείτε να το βρείτε και στη low του μορφή η οποία αγωνιστικά δε διαφέρει από το "ψηλό" αδερφάκι του. Αν τώρα επιθυμείτε να πάρετε μια παραπάνω γνώμη σχετικά με το συμπαθές "Τζορντανικό" δεν έχετε απ' το να παρακολουθήσετε τα performing βιντεάκια που σας συγκέντρωσα παρακάτω.