12 Απριλίου 2019

Testing Nike PG 3

Ο κατά πολλούς καλύτερος two-way παίχτης αυτή τη στιγμή στο NBA, o γενειοφόρος κύριος Paul George, είναι ο τελευταίος NBAer που απέκτησε τη δική του συλλογή παπουτσιών από την Nike. Η έως τώρα πορείας της σειράς χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική καθώς τα πατούμενα του PG-13 τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης τόσο από τους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές όσο κι απ' τους κοινούς θνητούς. Για την φετινή και χωρίς καμία αμφιβολία καλύτερη σεζόν της καριέρας του ο PG-13 πορεύθηκε ιδίως στο δεύτερο μισό της regular season φορώντας το τρίτο κατά σειρά κωδικό της signature σειράς του, το Nike PG 3. Το νεότερο μέλος της οικογένειας των PG είναι κι αυτό δια χειρός Tony Hardman.
Εξ' αρχής η συλλογή παπουτσιών του PG-13 κατατάχθηκε στη κατηγορία των low-budget signature σειρών κι ως εκ τούτου το Nike PG 3 δε γίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Το άνωθεν τμήμα του νέου μοντέλου ναι μεν είναι πιο light σε σχέση με τους προγόνους του παρ' όλα αυτά αξιοποιεί σχεδόν τα ίδια υλικά κατασκευής. Έχουμε λοιπόν ένας meshάτο κέλυφος με πρόσθετες neoprene επιφάνειες σε heel counter, περιμετρικά του κολάρου αλλά σε πιο "μπαμπάτσικη" μορφή ενώ απ' το ίδιο υλικό προέρχονται και τα δύο ημιανεξάρτητα πτερύγια πλησίον του toe cap τα οποία πλέον λογίζονται ως σήμα κατατεθέν της παρούσας σειράς. Για την δόμηση της ενδιάμεσης σόλας που θυμίζει έντονα εκείνες των Hyperdunk X και Hyperfuse 2011 επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί το γνώριμό μας phylon foam στο έμπροσθεν μέρος του οποίου βρίσκεται τοποθετημένος ένας θύλακας Zoom Air όπως ακριβώς ήταν και η σύνθεση των PG 1 και PG 2. Για μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας προτιμήθηκαν οι μικροί κύκλοι που ναι μεν δείχνουν στοιβαγμένοι παραπέμπουν όμως στους μικρούς κρατήρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της Σελήνης. Το Nike PG 3 είναι εμπνευσμένο από το διάστημα εξού και τα μπαλώματα με το σήμα της NASA σε κάποιες special εκδόσεις, το μοτίβο χάραξης αλλά και η ανάγλυφη φράση στο τακούνι της ενδιάμεσης σόλας "Don’t tell me the sky’s the limit when there are footprints on the moon".
Παρά το ατυχές περιστατικό με το PG 2.5 που στα πόδια του Zion Williams διελύθη στα εξ ων συνετέθη η σειρά εξακολουθεί να είναι απ' τις εμπορικότερες που διαθέτει η Nike κάτι που επιθυμεί να συνεχίσει και το PG 3. Το τρίτο παπούτσι του "Παύλου Γιώργη" κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά αλλά όχι σε πληθώρα χρωματισμών τουλάχιστον για την ώρα. Αν έχετε εντοπίσει κάποια επερχόμενη βερσιόν που σας έκανε "κλικ" τότε κάντε λίγη υπομονή παραπάνω και ρίξτε μια ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν για να μη πιαστείτε αδιάβαστοι.